Mediums roepen geen geesten op

Mediums roepen geen geesten op.

Soms denken mensen wel eens dat mediums bezig zijn

met het oproepen van geesten. Dit is echter niet het geval. Sterker nog, ondanks dat ik de spirituele wereld (de wereld van de overledenen) al mijn hele leven voel, heb ik me er altijd ver vanaf gehouden. Overledenen dienen met rust gelaten te worden, is wat ik altijd vond. Later leerde ik een techniek waarin je kunt leren om een deur te openen naar de spirituele wereld. Komt er iemand door heen: Prima. Komt er niemand: Ook goed. Deze deur kan je via diverse wegen bekijken, maar de meeste goede mediums werken op deze manier.

Ze openen dus een deur, kanaal, of hoe je het ook wilt noemen. Een ziel van een overledene bepaalt dan zelf of hij of zij door komt. Vanuit deze werkwijze bepaalt dan ook níet het medium wie er door komt. De spirituele wereld zal wel rekening houden met de voorkeur van de ontvanger. De overledenen komen dus uit een volledige vrije wil.

Hier zit dan ook vaak het probleem bij de meeste mensen. Is het wel oké om dit te doen? Maar zou het echt zo fout zijn als het vanuit een volledige vrijheid van de overledene gebeurt?