4 Dingen die je nooit moet doen als je naar een medium gaat


1 Vragen stellen

Als je naar een medium gaat, laat dan het medium veel aan het woord. Laat het medium vertellen vanaf het begin en geef antwoord als hij of zij iets vraagt, maar begin niet zelf met vragen stellen. Een medium ontvangt de informatie via de ziel van een overledene, of via jouw ziel als het over jezelf gaat. Als je in het begin vragen gaat stellen, is de kans heel groot dat het medium vanuit het hoofd gaat antwoorden en het consult dus minder zuiver is. Op elke vraag bedenkt je hoofd namelijk altijd het antwoord. Laat het medium eerst praten en stel je vragen aan het einde van het consult. Als het medium het perfect gedaan heeft, zijn je vragen al beantwoord.

2 Een gesloten houding hebben

Als je een consult wilt, vooral bij een overledene, en je wilt echt heel graag dat je vader of je oma doorkomt als die overleden zijn, sta dan toch open voor alle contacten die door kunnen komen. Het kan zijn dat er een spirit op dit moment belangrijker voor je is, omdat de boodschap ook beter bij deze ziel past. Als je dan gaat zitten wachten op die vader of oma en alleen daarvoor openstaat, dan zou je wel eens de boodschap met misschien wel jouw life changing moment kunnen missen.


3 Er vanuit gaan dat het niet lukt

Een medium werkt met energie en energie wordt bepaald door enthousiasme. Als jij enthousiast bent en je hebt er zin in, je gelooft dat het een fantastisch consult wordt en je geweldige dingen gaat horen, dan maak je het makkelijker voor het medium omdat de energie dan hoger is. Het is tenslotte jouw consult en dit gebeurt altijd door het medium, de spirituele wereld en door jouw houding. Deze drie bepalen het verloop van het consult. Heb er dus zin in en geniet ervan, want je hebt ervoor betaald om dit moois door te mogen krijgen.

4 Het medium helpen

Antwoord tijdens het consult alleen maar met ja, nee, misschien, ik weet het niet, het is net iets anders en dergelijke, maar geef geen extra informatie. Als een medium zegt: “Ik heb hier een bakker bij me” en je zegt: “ja, dat was mijn opa”, of het medium zegt: “Ik heb een man uit een grote stad” en je zegt: “Mijn opa komt uit Rotterdam”, dan vul je in voor het medium. De kans is hier wederom heel groot dat het medium in zijn of haar hoofd schiet. Als je dan door gaat met helpen, heb je zelfs kans dat je het consult overneemt. Een goed medium zou in staat moeten zijn dit niet te laten gebeuren, maar helaas gebeurt dit soms wel. Je komt hier om mooie dingen van de spirituele wereld te horen. Als je zelf van alles aanvult, dan bestaat er een kans dat het medium onbewust met je mee gaat. In dat geval had je dit gesprek dus ook gewoon thuis of met een vriendin kunnen voeren. Laat het medium vertellen voor een zuiver consult.