concentratie

Concentratie

Concentratie

We zijn teveel afgeleid door dingen die niet belangrijk voor ons zijn. Als we mediteren, kijken we soms toch even op onze telefoon. Of we eten voor de tv of met de mobiel. Zelfs als we koken zijn vele mensen bezig met andere dingen dan koken.

Eén ding tegelijk

Als je je aandacht houdt op waar je mee bezig bent, dan gaat alles beter. Je zult met meer plezier koken en je eten waarschijnlijk ook lekkerder maken en laten smaken. Ook in meditatie is afleiding iets wat natuurlijk niet heel goed voor ons is. We hebben al genoeg aan ons hoofd. De afleiding van je hoofd kun je voornamelijk rustig maken door meer te mediteren. Maar als je tijdens de meditatie dan ook nog op je telefoon gaat kijken, ben je natuurlijk nog veel meer in je hoofd. Maak belangrijk wat belangrijk is en is dat echt je telefoon?

De adelaar

De adelaar vliegt en kijkt in het rond naar wat de adelaar wil eten. We hebben allemaal wel eens een roofvogel gezien die in het rond circuleert. Hij kan daar een flinke tijd cirkels maken. Eerst gaat de adelaar zoeken naar wat hij echt wil en dan pakt hij zijn prooi.

De adelaar is in complete concentratie als hij zijn prooi wil pakken. Hij stopt namelijk gewoon met vliegen en laat zich vallen. Op het juiste moment doet hij zijn vleugels weer open. Als hij dit niet zou doen, zou hij neerstorten. Hij zal volledig in concentratie zijn als hij zich laat vallen.

Wat wil jij en houd je daar de focus voor?

Leer van de adelaar en kijk wat jij echt wil en als je dat weet concentreer je er dan op. Dan kun je misschien wel meer bereiken dan je denkt.

Deze boodschap kwam van een indiaan op een trance avond.