Contact met overledenen? Hoe dan?

Contact met overledenen? Hoe dan?

Wist je al dat jij een medium bent? Ja jij. Nee niet de persoon naast je, maar gewoon jij die dit nu leest achter je computer, telefoon of tablet. Veel mensen zeggen dat mediumschap een gave is. Ik ben het daar totaal niet mee eens. Er zijn misschien wel mensen die er meer talent voor lijken te hebben en misschien is het niet zo dat iedereen een succesvol werkzaam medium zal zijn. Alleen is het wel zo dat iedereen met een gezond verstand contact kan leren maken met een overledene. Dus ook jij kan dit.

Hoe kan ik dat nou weten? Ik geef al jaren les en ik zie mensen altijd groeien als ze bereid zijn om de oefeningen te doen en te groeien. Ook zie ik heel erg dat discipline wordt beloond door de spirituele wereld. Iemand die er in het begin helemaal niks van lijkt te bakken maar toch de tijd neemt om te mediteren en te oefenen, komt vaak juist tot hele mooie resultaten. Het is net als bij sport of muziek. Iedereen met een gezond lichaam kan leren voetballen, maar niet iedereen wordt de beste voetballer van het land. Iedereen kan een instrument leren bespelen, maar niet iedereen wordt een professioneel muzikant.

Als het zo zou zijn dat mediumschap een gave is, dan zou ik dat zelfs een beetje gemeen vinden. Vroeger beweerden mensen ook dat alleen de geloofsleiders met god konden praten, maar de meeste gelovigen van nu praten zelf met god. Ze twijfelen misschien wel eens of god antwoord geeft, maar ze proberen het in elk geval. Als het zo zou zijn dat jij niet met overledenen kan praten en ik wel, dan voelt dat als iets geks en iets wat ook niet eerlijk is. Als een overleden familielid veel van jou gehouden heeft en nog van je houdt, dan is het toch logisch dat hij of zij liever tegen jou praat dan tegen mij? Dat is een van redenen waarom ik zo graag les geef. Ik wil het je ook gunnen ze dichtbij je te voelen, zodat je kan voelen dat ze er ook zijn voor jou.