Dansen met je emoties

Dansen met je emoties

Wist je al dat je door dans je emoties beter kunt uiten? Het gaat hier niet om een dans in de maat of volgens een bepaald gevoel. Het gaat om beweging met uitdrukking van je emoties. Als je blij bent kun je blij dansen, als je boos bent kun je boos dansen en je kunt zelfs verdrietig dansen.

Waarom is het belangrijk om een emotie in dans om te zetten?

We zijn als mens steeds meer gaan leven vanuit ons hoofd. We worden langzaam weer spiritueler, maar zijn soms nog ver bij onze emoties vandaan. We kunnen allemaal vaak wel een traan laten, toch hebben er veel moeite om zich helemaal te laten gaan. Doordat je met een emotie gaat dansen breng je de emoties naar je buik, je hart en misschien zelfs je keel. Elke cel in jouw lichaam accepteert daardoor de emotie en zo kun je veel makkelijker alles verwerken. Als je namelijk alleen een traan laat terwijl je eigenlijk wilt huilen, kun je hier nog maanden of zelfs jaren last van hebben. Als je ermee danst wordt de emotie onderdeel van jou en accepteer je dat en kun je weer verder.

Moet ik nu dan elke week naar de disco? Dat durf ik niet hoor!

Het is helemaal niet belangrijk waar je danst. Het hoeft niet eens een dans te zijn. Het gaat erom dat je leert je emoties in beweging om te zetten en dans is daar makkelijk voor. Dit kan gewoon thuis met de gordijnen dicht terwijl er niemand is. Dans, dans en dans.

Dansen door een boek?

Wist jij al dat ik een boek heb geschreven waarin je zo door ins en outs van mediumschap danst. Je kan op deze link hoofdstuk drie gratis lezen. Via dit boek ben je al goed op weg met de ontwikkeling van jou mediumschap. Leuk he. Klik hier op de link https://www.boekenbestellen.nl/boek/meditatie-de-spierballen-van-mediumschap/9789090320595