De beer en de eekhoorn

De beer en de eekhoorn

Ik mocht laatst van de beer doorkrijgen dat het goed is om met regelmaat in je holletje terug te kruipen. De beer bedoelt daarmee dat het goed is om de tijd voor jezelf te nemen. Neem je wel eens een moment van rust, even stil staan? Soms een paar minuten en soms misschien wel een paar dagen. Als je nooit stil staat weet je nooit waar je staat in je leven. Wat erg leuk was is dat de beer zijn woorden ook bewust kort hield. De beer zei: “Teveel woorden zorgen vaak voor verwarring” en dus probeert de beer alleen te zeggen wat nodig is.

De eekhoorn

Ondanks dat ik de eekhoorn zelf vooral van het verzamelen ken, had de eekhoorn nu een hele andere boodschap. Een eekhoorn verzamelt misschien wel heel veel nootjes, hij weet net zo goed welke nootjes hij niet hoort te verzamelen. Nootjes die niet goed zijn gooit hij weg.

Houd jij vast aan het oude?

Wij mensen houden graag vast aan spullen die ons niet meer dienen. We hebben vaak moeite met het oude weggooien. Soms is het goed om te kijken of je spullen van het verleden los kunt laten en niet alleen spullen.

Zijn vrienden er altijd?

Door je leven heen zullen er vriendschappen komen en gaan. Sommige vrienden heb je je hele leven. Andere vrienden zijn tijdelijk en dat is allemaal prima. Alleen denken we heel vaak dat vriendschappen er ook voor altijd zijn. En dan creëren we verwachtingspatronen van deze vrienden terwijl we ze eigenlijk los mogen laten. Dit betekent niet dat je ze niet meer waardeert en ook niet dat je nooit meer een praatje met ze wilt maken. Het betekent meer dat het gewoon tijd is voor andere mensen in je leven.

Wil jij vaker zo’n tip als deze ontvangen dan kan je je op de op deze link https://ericsspiritualschool.com/ je aanmelden om ongeveer twee keer in de week een gratis tip of visie te ontvangen. Wil je zelf ook spiritueel ontwikkelen op 19 januari start er weer een nieuwe mediumopleiding. Meer informatie daarover vindt je op deze link https://ericsspiritualschool.com/medium-opleiding/