De Leeuw

De leeuw

De leeuw vertelde dat hij goed de tijd neemt om te rusten. Daar kunnen wij mensen nog veel van leren. Een leeuw slaapt wel 20 uur per dag, maar als de leeuw wakker is dan is de leeuw daar honderd procent om te jagen of om zijn territorium te verdedigen. Wij doen vaak zo veel tegelijk dat we daardoor vaak te weinig uitrusten, de meeste dingen half doen. Misschien kun je hierin leren van de leeuw.

De trotse koning leeuw

Wie bepaalt er dat de leeuw zo trots is? De leeuw zelf niet in elk geval. De leeuw is er gewoon. De leeuw valt misschien wel op door de mooie manen en zijn indrukwekkende kracht. Toch loopt de leeuw niet zo van: “kijk mij stoer of mooi zijn”.

De leeuw vindt dat iedereen gelijk is

De leeuw maakt geen onderscheid in de muis of de olifant. Hij vertelde dat hij vindt dat ze net zoveel waarde hebben en dit geldt voor alles in het leven.

Is voor jou ook alles gelijk?

Veel mensen hebben toch moeite als ze een junk bij het station zien zitten. Zien zitten is prima, maar ze willen er verder niks mee. Veel mensen kijken op de junk neer. Toch weten we niet wat deze man is overkomen dat het allemaal zo ver is gelopen. En we weten ook niet of wij het wel gered hadden als wij het net zo zwaar zouden hebben gehad. Daarnaast weet je ook niet wat de ziel van de man in dit leven wil ervaren. Toch zien we soms onszelf meer als deze man ook al willen we dat niet. Probeer te leren dat alles gelijk is en je hoeft ook niet met deze man in gesprek ofzo, maar je kunt hem misschien wel een broodje geven.

Iemand anders is ook niet meer dan jij. Als we kijken naar iemand met een grote machtspositie of iemand die je inspireert, dan plaatsen we die persoon vaak op een hoger voetstuk. Alleen omdat iemand in jouw ogen meer bereikt heeft, maakt hem dat nog niet beter dan jou. Leer dit van de leeuw.