De maantijd

De maantijd

Maantijd

Deze maantijd blog is bedoeld voor vrouwen. Voel je vrij als man om het te lezen. Weet alleen dat de blog echt voor vrouwen bedoeld is. Voordat ik ga vertellen wat ik door kreeg in een trance sessie over de maantijd, wil ik vanuit mezelf zeggen dat ik de maantijd een mooie naam vind. De maantijd is de tijd dat de vrouw ongesteld is. Dat vind ik dan weer een slecht woord. Waarom zou een vrouw niet gesteld zijn? Dat klinkt heel afkeurend en ik vind het persoonlijk zelfs beledigend. De maan wordt vaak gekoppeld aan de vrouw en is een mooi natuurlijk verschijnsel. De maantijd hoort ook gewoon bij de natuur. Dus laten we stoppen met afkeurende namen te geven aan deze periode.

Vrouwelijke gids

In de trancesessie kwam er een vrouwelijke gids door. Deze vrouw begon te vertellen over de maantijd. Terwijl ik dat door kreeg vroeg ik me af: “Kan ik als man daar wel over schrijven? Ik weet als man daar veel te weinig van om er iets van te vinden”. Maar de boodschap kwam niet van een man maar van een vrouw. Ik zal proberen haar woorden zo duidelijk mogelijk te omschrijven.

Ruimte voor de vrouw

Als vrouwen in de maantijd zijn in de stam waar deze vrouwelijke indiaan vandaan komt, dan wordt deze vrouw afgezonderd. Dit is niet omdat het vies is of zo. Het wordt hier zelfs eerder als heilig gezien. Het is een teken van vruchtbaarheid. Vrouwen die in de maantijd zijn hoeven niks te doen en worden dan een beetje verwend. Andere vrouwen zorgen voor de kinderen, de Tipi en alle andere zorg die de vrouwen dragen. Ook zorgen deze vrouwen voor de vrouwen die in de maantijd zijn. Een reden waarom mannen ook niet bij hun vrouw zijn in deze periode is omdat mannen vrouwen niet begrijpen. Het is niet erg dat mannen vrouwen niet begrijpen, maar in een kwetsbare periode is het fijn om dan de ruimte voor jezelf te hebben. Met andere vrouwen die je heel goed begrijpen.

Vrijheid

Vrouwen horen in deze periode ook niet te werken, want ze zijn vrij om in de maantijd te kunnen zijn. In Europa zie je veel dat er van mensen verwacht wordt om steeds meer te werken. Dit wil de economie. Als je naar de mensheid zelf en naar hun hart kijkt, wil de mens juist meer vrijheid. Ik hoop dan ook dat hier betreft de maantijd ook meer vrijheid voor vrouwen kan komen.