Ook een peuter kan jou leraar zijn

Ook een peuter kan jouw leraar zijn

De peuter heeft emoties en uit zich in het nu

. Misschien zie je dit niet als een les want de meeste volwassenen voelen zich te groot om te huilen als de koekjes op zijn. Maar de peuter niet. Een peuter huilt bij het op zijn van de koekjes of is trots dat hij een koekje heeft gegeten.

De koekjes zijn op

Als jouw koekjes op zijn dan ben je over het algemeen niet bezig met je gevoel daarmee. Als je koekjes wilt ga je gewoon nieuwe halen. Maar toch is het heel interessant om bij deze koekjes stil te staan. De peuter is puur en toont continue zijn gevoel. De peuter heeft gevoelens bij alles wat er gebeurt. Het boeit hem niet wat anderen van die gevoelens vinden, hij uit ze toch wel. Hij durft ook te huilen omdat hij mama mist. Waar ben jij niet te groot voor om te huilen?

Ben je bereid om overal om te huilen als dat zo voelt?

Deze huilbuien en emoties klinken misschien wat kinderachtig voor een volwassene, maar maak daar niet de vergissing. We zitten als mens vaak vast in emotie. Soms lukt het dan niet om te huilen bij zaken die we groter vinden dan een doos koekjes. Denkend aan eenzaamheid, falen, problemen met de financiën of verlies van een dierbaar persoon. Dit zijn allemaal emoties waarvoor je mag huilen van jezelf. Toch zijn emoties hierom veel moeilijker. Als jij niet kunt huilen als de koekjes op zijn, hoe kun je dat dan bij de problemen die veel groter zijn dan het op zijn van de koekjes?

Een peuter leert jou basis emoties

Een peuter leert huilen om alles, ook om de kleine dingen. Een volwassene verleert dat en voelt zich te groot om om kleine dingen te huilen. Als je naar het leven kijkt, begint dan niet alles met de basis, met de kleine dingen? Een grote wijsheid kun je leren van deze grote kleine man. Emoties zijn niet afhankelijk van onderwerpen. Als jij je emoties kunt koppelen aan een lege koektrommel, of dit nou vreugde of verdriet is, dan worden emoties om de zaken die jij belangrijker vindt makkelijker. Zo kan dus ook een peuter jouw leraar zijn.