De Schildpad

De schildpad.

Heb je de neiging om altijd hard te willen werken?

Heb je er dan wel eens over nagedacht om je meer te verbinden met de boodschap van de schildpad?

De schildpad kwam vertellen dat wij mensen de neiging hebben keihard te werken. Alleen door dit harde werken slaan we vaak de helft over en zijn we helemaal niet bewust van wat we doen. Een schildpad is misschien een langzaam dier, maar is zich wel bewust van elke stap die de schildpad maakt. Het is wel een dier dat door gaat, dus er is dan ook niks mis met doorwerken. Als je net als de schildpad bewust bent van alle stappen die je maakt, dan wordt je bewuster van je wat je doet. Wil je de stappen wel nemen die je neemt? In deze stappen heb je een rustig tempo en een goede focus, zodat je sneller de juiste stappen neemt.

Een schildpad in het water laat zich ook mee stromen met de energie van de zee. Ga je overal tegenin of kan je mee gaan met de stroom van het leven en daar dan weer bewuste stappen mee maken?

De schildpad trekt zich ook terug in zijn schild. Dit is waar de schildpad zijn verdediging en dus ook zijn kracht uit haalt. Keer jij wel eens naar binnen om op zoek te gaan naar waar jouw kracht is? Dan kan je door aan de schildpad te denken bewust worden van wat jouw kracht is.