De slang in de boom

De slang in de boom

In de vorige blog had ik het over indianen die dansten rond het vuur. Wat erg bijzonder was, was dat toen de indianen dansten, er al de hele tijd een slang in de boom zat. Deze slang vertelde dat je altijd je eigen pad mag volgen. Als iedereen danst betekent dat niet dat jij dan ook moet dansen. Als je geen zin hebt om te dansen is het prima als je niet danst en wil je wel dansen, dan dans je wel.

Je mag er zijn

Je mag als iedereen danst zelf bepalen of je blijft of gaat. Het is niet dat je geen onderdeel van de groep bent als jij niet danst. Je bent oké zoals je bent. En als je wel danst maar heel anders dan de rest dan is dat ook goed. Terwijl ik nu typ besef ik dat deze boodschap van de slang veel verder gaat dan een dans. Het geldt voor alles in je leven. Jij bepaalt hoe je door alle stappen in jouw leven danst. Het mooie was ook dat de indianen de slang ook lieten zijn tijdens het dansen. Ze bemoeiden zich niet met de slang en tegelijk wezen ze de slang ook niet af.

De slang is zuinig op zijn omgeving

Sommige mensen vinden de slang eng, maar de slang is eigenlijk een heel zuinig dier. Sommige slangen eten maar 1 keer in de maand. Daarmee gaat de slang zeer zuinig met zijn omgeving om. Misschien zouden we van de slang kunnen leren om ook alleen te gebruiken wat we echt nodig hebben.

Medium klankschaal avond

Op 31 mei is er een mediumavond waarin iemand ook een klankschaal concert komt houden. Kom je ook. Het is Uden van 20:00 tot rond 22:00. De kosten bedragen 15 euro per persoon. Je kunt je opgeven via https://ericsspiritualschool.com/contact/