De tijd nemen

De tijd nemen

Hoe vaak nemen we de tijd voor de dingen die we belangrijk vinden. Sommige mensen zijn vaak druk in hun hoofd, omdat men vindt dat er van alles moet gebeuren. Zoals: opruimen, administratie en zelfs op je telefoon kijken of je niks gemist hebt. Graag zou ik de wereld willen uitnodigen in wat jullie al vaak gehoord hebben. Kom in het nu. Als je in de natuur bent geniet je dan van die mooie natuur. Of denk je dan al aan de boodschappen die je straks gaat doen. Het zou jammer zijn als je niet met je hoofd in de natuur bent. Alles is mooi in de natuur vooral als je de tijd neemt om te kijken.

Boeddha zelf heeft dit als een les gebruikt waarin hij voor zijn leerlingen een bloem omhoog houdt. De meeste leerlingen vroegen zich af wat voor boodschap Boeddha bedoelde. Een man begreep dat de boodschap in het nu zijn is. En dat in volle aandacht de bloem echt schitterend is. Deze man zei niks maar glimlachte net als de Boeddha. Hij keek naar de bloem en voor hem was er alleen de bloem, waardoor hij de bloem echt kon zien.

Hierbij nodig ik je uit, neem de tijd om echt te kijken in de natuur. Als je samen met iemand bent, ben je dan echt samen. Maak je echt tijd voor elkaar of ben je met te veel tegelijk bezig. Ook al is het in je hoofd. De start van in het nu komen begint altijd met aandacht naar je ademhaling en dat kunnen jullie allemaal. Haal adem met je aandacht daar echt op gefocust. Daar start je met in het nu zijn.

Mocht je door een periode gaan die zwaar is dan is het nog belangrijker om in het nu te zijn. Het is niet altijd zwaar. Dat verteld je hoofd. Je hoeft niet altijd de focus op problemen te houden. Problemen dienen ook niet ontkent te worden, maar als je in het bos loopt zijn de problemen van thuis daar niet. Als je mediteert hoef je niet aan je volle agenda te denken. Als je eet hoef je niet de berichten op je telefoon te beantwoorden.

Wees in het nu, ook jij. Hoe meer je in het nu komt hoe gelukkiger je wordt. Het is niet erg als we het even vergeten. Wil je dan weer in het nu komen ga dan naar je ademhaling. Kijk echt dan zul je zien hoe mooi de wereld is.