Eindelijk een manier om je gedachte tot rust te brengen. Of bestond dit al en waren we dat even vergeten?

Eindelijk een manier om je gedachte tot rust te brengen. Of bestond dit al en waren we dat even vergeten?

Eindelijk een manier om je gedachte tot rust te brengen.

Een gids vertelde ons een oude wijze les. Als ik me niet vergis heeft deze oude wijze les een boeddhistische achtergrond, maar hij zal waarschijnlijk op veel meer paden voorkomen. Deze les ging over iets heel makkelijks wat misschien tegelijk ook heel moeilijk is en het is een les die goed is voor ons allen.

Is een mening een oordeel?

Is een mening een oordeel was niet per se de les. Toch als je er goed naar kijkt zullen je meningen toch eigenlijk vaak oordelen zijn. Als je een trui niet mooi vindt, betekent dat niet dat het per se een lelijke trui is alleen omdat jij dat vindt. Maar misschien is er nog iets mooiers. Misschien is het wel beter voor jou om helemaal niks te vinden.

Niks vinden, hoe doe ik dat?

Omdat het zo makkelijk is, is het misschien juist wel moeilijk. Als je probeert de rust in je hoofd te vinden is het goed om gedachtes die komen niet af te maken. Je krijgt bijvoorbeeld de gedachte van: “Morgen moet ik boodschappen doen en dan ga ik appels en citroenen halen”. Als zo’n gedachte opkomt, stop hem dan. Keur hem niet af, stop gewoon de gedachte. “Morgen ga ik boodschap..” en je laat het los. Bij iedere gedachte doe je dit opnieuw.

Kopje thee

Je zou hier een meditatie van kunnen maken. Zelf doe ik dit graag bij een kopje thee in de avond. Ik ga dan zitten en bij elke gedachte die opkomt probeer ik de gedachte te stoppen en helemaal niks te vinden. Dit zou jij ook kunnen doen. Hou je van mediteren? In mijn boek “Meditatie de spierballen van mediumschap” staan 5 meditaties die jouw mediumschap kunnen versterken. Je kunt deze hier bestellen: https://www.boekenbestellen.nl/boek/meditatie-de-spierballen-van-mediumschap/9789090320595 Ik geloof dat ook de rust in jou je mediumschap kan versterken.