Hoe krijgen we de wereld weer normaal

Hoe krijgen we de wereld weer normaal?

Het is voor veel mensen een moeilijke tijd, ook al mogen we meer. Er zijn helaas veel mensen die in angst leven. Angst voor hun gezondheid en weer anderen die bang zijn of de overheid wel de waarheid vertelt. Dit is dus twee keer angst. Deze blog gaat niet over wat waar is op dat gebied omdat ik me daar niet in verdiept heb. Het gaat er wel over dat als we allemaal in angst blijven dat het dan veel moeilijker is om uit deze situatie te komen. Als we namelijk allemaal collectief bang blijven dan blijven we in de angst.

Betekent dat dan dat we moeten doen wat we willen?

Nee dat is zeker niet mijn advies. Zelf probeer ik de regels van de overheid te volgen. Toch is er iets heel moois wat we wel kunnen doen. Het is gratis en het is niet heel moeilijk. We kunnen namelijk zelf het collectief veranderen door het bijvoorbeeld op liefde te richten of op een gezonde wereld. Ik zal je zo uitleggen hoe je dat doet. Doe dit altijd ten positieve. Als je zegt: “Ik wil dat deze stomme fase nou eens voorbij is”, creëer je eigenlijk dat de fase langer duurt. Wat je aandacht geeft groeit.

Wat kan ik dan wel doen voor een betere gedachte collectief om een mooie wereld te krijgen?

Dat is heel makkelijk. Met regelmaat in je verbeelding doen of het zo is. Geef in je verbeelding mensen een knuffel die je normaal knuffelt en doe of dit gebeurt, verbeeld je dat iedereen gezond is en dat we dicht bij elkaar mogen zitten en dat we zingen en dansen. Als we dit namelijk allemaal gaan verbeelden en ons voorstellen dat dit al gebeurt en, nog beter, al gebeurd is, dan komen we vanzelf weer in een mooiere wereld terecht. Dit werkt overigens niet alleen voor de fase waar de wereld nu is. Het werkt voor alles. Ga jij je ook voorstellen dat het goed gaat met het milieu en dat we elkaar een knuffel mogen geven? Zo kunnen we ons aan de regels houden en onszelf naar een betere wereld toe brengen. Angst kan er voor zorgen dat dingen erger worden. Een liefdevolle, collectieve gedachtegang kan alles weer mooier maken. Doe je mee?