Elke ziel is gelijk aan de ander

Elke ziel is gelijk aan de ander

De vlinder, de zandkorrel, de zon, het water, de spin, de rat, de grasspriet en de mens.

Als je een vlinder ziet geniet je waarschijnlijk, maar doe je dit ook bij een spin? Wist je al dat alles wat hier boven staat een ziel heeft? En doordat ze een ziel hebben, ze gelijk zijn? We zijn als mens nogal goed in onszelf klein maken als de zandkorrel. En we hebben zeer veel respect voor de zon die ons zo lekker warm maakt. Besef je dan echt niet dat de zon jou nodig heeft om de zon te zijn?

De zon en zandkorrel staan hier als symbool voor de mens

Er zijn mensen die inspireren, zoals schrijvers, muzikanten, mensen die les geven en mensen die spreken voor groepen. Daarnaast heb je mensen die zelfs beslissingen nemen, die ook als de schrijvers, muzikanten, enzovoort als de zon zijn. Denkend aan mensen in de politiek. Maar hoe zou het voor de schrijver zijn als niemand zijn boek leest of voor de politici als er geen bevolking is?

Jij bent de inspiratie voor degene die de positie van de zon nemen

Een zandkorrel kan verwarmd worden door de zon en samen met de maan kan de zandkorrel ook weer afkoelen. Als er geen aarde was had de zon voor ons niet veel nut. Misschien voor iets anders wel maar niet voor ons want er is geen aarde. Als iemand jou inspireert met iets of helpt bijdragen aan een fijnere samenleving vanuit de politiek dan is jouw input nodig. Een spreker spreekt niet zonder mensen die willen horen wat er gezegd gaat worden. Jij bent dus degene die zorgt dat de zon zijn werk kan doen. Niet letterlijk de zon maar wel de sprekers. Je bent nodig en zelf een onderdeel van de spreker zijn inspiratie want hij zal kijken naar wat jij nodig hebt. De spreker is er misschien niet bewust van, maar jij bent net zo belangrijk als de spreker.

Dus stop met jezelf naar beneden halen

Want jij bent het net zo waard als de ander en net zo belangrijk als elke andere ziel. Jouw aanwezigheid maakt al een verschil ook al ben je stil. Je bent belangrijk net als de zon en als de zandkorrel. En wie weet inspireer jij wel anderen terwijl je jezelf gister nog als een zandkorrel zag.

Medium klankschaal avond

Op 31 mei is er een mediumavond waarin iemand ook een klankschaal concert komt houden. Kom je ook. Het is Uden van 20:00 tot rond 22:00. De kosten bedragen 15 euro per persoon. Je kunt je opgeven via https://ericsspiritualschool.com/contact/