emoties

Soms zitten we even niet lekker in ons vel en zijn we wat ziekjes of we voelen ons wat down En dan willen we daarvoor weglopen. Gauw maar iets doen wat ons beter maakt of waardoor we ons in elk geval beter voelen. Bedenk je wel is dat er een diepere reden kan zijn waarom je je zo voelt. Vaak voelen we ons niet lekker door dingen die bij ons binnen zitten.

Als je teleurgesteld bent in jezelf, dan wil je misschien wel bereiken dat andere mensen blij met jou zijn en weten dat je er toe doet. Als je dit doet geeft dat eigenlijk aan dat jezelf niet accepteerd. En als je niet oppast heb je ook nog kans dat je jezelf van alles kwalijk gaat nemen wat buiten jou licht. Is het jou schuld dat je geen baan hebt. Nee dat is het niet. Is het altijd jou schuld als er problemen in relaties zijn. Nee dat is niet zo. En als je gezond leeft maar je krijgt toch iets met je gezondheid is het dan jou schuld. Nee dat is ook niet zo.

Je bent een mooi mens maar soms zit er iets in de weg om dat zelf te kunnen zien. En wat doen we dan met die brok die tussen jou en jou als mooi mens staat. Je kan er niet omheen. Je kan er wel voor weglopen, maar dan blijft het in de weg staan. Je kan het ook accepteren. Het aangaan. Wat heeft die brok jou te vertellen. Je hoeft er geen gevecht mee aan te gaan. Het zou mooi zijn als je er naar kan kijken en luisteren. Je gevoelens en emoties zijn vaak terug te halen op ervaringen als kind. Dus behandel deze brok als een lief schattig kind die jou aandacht en hulp en bescherming nodig heeft. vijf minuten per dag is al heel mooi.

Als je naar jezelf zoekt en niet wegloopt laat emoties er dan zijn. Ook lachen is een emotie dus laat de haha maar klinken