Engel

Soms zijn wij spirits een engel voor ons op aarde, maar jij bent voor mij een engel in de hemel.

In een consult viel het mij al snel op dat ik iemand voor me had met een grote gave voor het mediumschap. Of ze er ooit iets mee gaat doen dat weet ik niet. Maar haar heldere blauwe kleur (1*)maakt zo duidelijk dat deze vrouw een talent heeft. Talent voor het werk dat ik zelf doe. Het viel me ook op dat de vrouw dienstbaarheid zelf is. Een beetje te veel zelfs. Mensen met de kleur van mediumschap zijn vaak ook dienstbaar maar vergeten daarmee hun zelf nog wel is. Ook bescheidenheid vinden we hier terug want deze dame wist niet dat ze een medium is. Wel dat ze een spirituele gevoeligheid had maar geen idee wat dat dan zou zijn.

Ze wilde graag een consult met een overledenen. Het liefst met haar moeder. Zelf heb ik de werkwijze dat ik de spirituele wereld laat bepalen wie er door komt. Sterker nog zo ben ik begonnen met mijn mediumschap. Als Christelijke jongen kon ik mijn healingsgave makkelijk accepteren, maar contacten met overledenen dat was toch wel even andere koek. Zelf had ik het idee dat overledenen met rust gelaten dienen te worden. Totdat ik leerde dat ik ook mezelf open kan zetten en kan kijken of er iemand komt. Dan val ik niet de spirituele wereld lastig en laat ze me rust, maar als ze willen komen dan komen ze. Het mooie is dat ze altijd komen. Vaak komt ook nog de gene wie de ontvanger van het consult wilt dat er komt. Als dit niet gebeurt dan is dit omdat een andere ziel een boodschap heeft te vertellen die beter die ziel past. Als iemand je bijvoorbeeld over financiën komt adviseren is het fijn als dat iemand is die daar ook bij past.

De dame hoopte op haar moeder en ik kreeg gelukkig een vrouw door. Een krachtige vrouw met een krachtige energie. De ziel liet me al snel de energie van haar dochter zien en het was gelukkig haar moeder. Omdat ik veel van kleuren weet had ik al snel door dat deze vrouw door haar rode(*2) energie haar dochter nooit goed had kunnen begrijpen. En toch ook wel te streng tegen dit lieve meisje was geweest. Mensen met een sterke rode energie missen vaak een empathisch vermogen. En het gevoel van inleven in een ander ontbrak dan ook bij deze vrouw. Mensen met veel rood zijn fantastisch in zaken doen en zijn vaak net iets te zelfverzekerd. Waardoor hun dan aan andere vertellen dit is de weg en de beste weg voor iedereen ze dulden vaak geen tegen spraak. Het goede van rood is wel dat het ook krachtige mensen zijn en daardoor vaak voor elkaar krijgen wat ze willen. Zo had de dame het ook voor de familie goed voor elkaar op financieel gebied. En daarmee zorgde ze goed voor de familie.

Als een ziel overlijd en naar de hemel gaat dan komt er ineens een besef van alles wat ze vanuit liefde goed hebben gedaan en ze krijgen een inzicht waar andere mensen verdrietig zijn geworden. Haar moeder kwam dan ook duidelijk door om haar excuus aan te beiden en zei dat ze nu als ziel haar dochter kon begrijpen. Ze vertelde ook dat ze als mens haar dochter nooit had kunnen snappen, omdat haar dochter op een heel ander niveau zat waar ze doordat ze niet goed kon inleven. Er niet goed bij kon als mens. Als ziel zijnde kon ze dit wel. Ze vertelde dat ze haar dochter een schitterend mens vindt waar ze veel van houdt. Ook vertelde ze dat haar dochter als ze kracht nodig heeft haar moeder mag roepen. En ze haar die energie zal geven, zodat ze beter voor haarzelf kan opkomen. Wat toch wel het mooist en ontroerends was is haar boodschap. Die mij persoonlijk ook leerde dat de spirituele wereld ook van ons leert. De tranen schoten letterlijk in mijn ogen toen de ziel het zei en bij de ontvanger ook. Ze zei namelijk soms zijn wij zielen engelen voor mensen op aarde maar jij bent een engel voor mij hier in de hemel.

*1 en 2 voor de kleurenleer verwijs ik naar het boek een geschenk uit de hemel van Jose Gosschalk en Karel Besseling. Bladzijde 182 betekenis van rood. Bladzijde 189 betekenis van

Geef een reactie