Gaat een overledenen direct naar het licht

De overgang van overledenen naar het licht

 

Voor mijn platform houd ik soms sessies waarin mensen vragen mogen stellen aan de gids terwijl ik in trance ben. Hier is een voorbeeld van zo’n vraag uit een sessie.

 

Soms zegt men dat een overledene de weg niet makkelijk vindt naar de overkant. Toch zegt men dat er altijd iemand in het hiernamaals klaarstaat om de overledenen de weg te wijzen. Hoe zit dat nou eigenlijk?

 

De gids zei het volgende:

 

Vraag

 

Wat ik voel in jouw vraag is een antwoord dat je niet als vraag hebt gesteld en dat ik ook aan jou wil doorgeven. Je vertelt in jouw vraag een visie van hoe het jou is verteld door anderen. Ik ben heel benieuwd: wat is voor jou waar, wat klopt er voor jou? Is iets waar omdat je het gehoord hebt of is het voor jou waar omdat het voor jou klopt?

 

Overgaan

 

Op het moment dat iemand overlijdt, gaat deze ziel per direct naar het licht, de hemel, naar familie en er zal gelijk vreugde zijn. Op het moment dat een medium contact maakt met een overledene die het zwaar heeft gehad, en misschien zelfs slechte daden heeft gedaan, gaat deze persoon direct naar de hemel. Het is belangrijk om hierbij te vertellen dat wij, gidsen, zonder oordeel kijken. Slecht bestaat voor ons niet.

 

De aardse energie

 

Een medium maakt contact met de energie van het aardse van de ziel. De overledene, dus die ziel, keert terug vanuit de hemel naar de aarde om even terug te gaan in de aardse energie zodat deze herkend kan worden. De overledene wil heel graag zichzelf kenbaar maken. Stel dat iemand bij me zou zijn voor een consult en deze persoon is een heel dierbaar iemand verloren. De overleden persoon staat heel dicht bij de ontvanger van het consult en heeft zelf een eind aan het leven gemaakt. Als het medium dan vertelt dat de overleden persoon komt vanuit liefde en licht, dan zou dat nog steeds elke overleden ziel van de ontvanger kunnen zijn. De ziel van de mens die overleden was, wil ervoor zorgen dat de ziel herkend wordt als mens, dus als wie de ziel was. Hierdoor weet de ontvanger dat het echt deze overledene is. De overledene weet hoe deze zichzelf het makkelijkst kenbaar kan maken; in dit geval door het medium te laten voelen of te vertellen dat er een einde aan het leven is gemaakt. De ontvanger weet dan meteen zeker wie het is. Die energie ziet er natuurlijk duister en donker uit, want deze persoon is diep ongelukkig geweest hier op aarde. Dat is de reden dat dit verward wordt met een negatieve energie of dat iemand blijft hangen. Door die energie kunnen wij het gevoel hebben dat iemand naar het licht gebracht moet worden.

 

De energie verandert

 

Als het medium dan doorgaat met de informatie, en de informatie over de vervelende belevenissen van de persoon is volledig doorgegeven, dan komt er allemaal liefde tevoorschijn – ontzettend veel prachtige liefde. Dat is wie de ziel echt is. Volledig in liefde. Dit is wie de ziel is geworden na het overlijden.