Heb je een doel in je mediumschap

Heb jij een doel in je mediumschap?

Als je kleine stappen in concentratie neemt, wordt je doel nog mooier.

We vergeten soms de kleine stappen omdat we vaak te snel grote stappen willen maken. We kijken veel naar het einddoel en gooien het liefst daar een touw omheen en trekken ons daar zelf dan zo snel mogelijk naar toe. Was het niet Boeddha die ons geleerd heeft dat de weg de reis is? Ook in mediumschap zie ik dat veel studenten het vaak zo snel mogelijk en perfect willen leren. Dan loop je het risico dat je jezelf gaat vergelijken met mensen die al 20 jaar met mediumschap bezig zijn.

Loop alle stappen. Je kon ook niet lopen zonder te kruipen.

Groei komt vooral juist als je geen stappen overslaat. Een huis met een stevige basis valt niet zomaar om. En om aan die basis te werken is er aandacht in jouw reis nodig. Als jij de aandacht hebt voor elk stapje dat je maakt en je niet gelijk te druk maakt over waar je uit dient te komen, dan zou je wel eens bezig kunnen zijn met het leggen van een mooie basis. En natuurlijk mag je doelen hebben. Het hebben van doelen kan zelfs extra motivatie aan je reis geven. Toch als je sterk in jouw kracht en spirituele ontwikkeling wilt staan, ga dan niet te snel maar ontdek alles stap voor stap met zo veel mogelijk aandacht.

Meditatie zorgt voor groei.

Als je dit in de praktijk brengt kom ik uiteraard meteen weer op het punt wat ik als de belangrijkste basis acht en dat is meditatie. Als je mediteert dan ben jij steeds weer meer spirituele kwaliteit in jezelf aan het ontwikkelen. Als je dan mediteert met de concentratie op mediumschap, ga dan ook alles wat je meemaakt onderzoeken. Als je bijvoorbeeld een overledene voelt, ga dan eens voelen. Hoe voel je deze overledene? Aan welke kant van jouw lichaam? Is het een man of een vrouw? Hoe krijg je dat door? Ga daar niet vluchtig doorheen maar onderzoek die stappen uitgebreid. En ook in meditatie. Als je met jouw aandacht bij jouw hartchakra zit, voel je daar waarschijnlijk liefde. Hoe voel je de liefde? Wat voor vorm van liefde is dit? Onderzoek zo overal elk stapje.

Houd je focus ook aan het eind.

Even terugkomend op het snel willen gaan. Als mensen contact maken met overledenen vinden ze het begin vaak interessant, maar als ze dan de spirit weer los mogen laten lijkt dat totaal niet interessant. Als je als medium stopt met je contact omdat je klaar bent of door een andere reden dan laat deze overledene jouw energieveld vanzelf los. Er zijn heel veel mediums die het contact maken tot elk detail interessant vinden. Maar als ze dan klaar zijn houden ze zich vaak niet bezig met: “Hoe voelt dat dan als die energie mij los laat zodat ik weer helemaal in mijn eigen energieveld terug kom?” Terwijl dat minstens net zo interessant kan zijn. Als je daar ook meer gaat voelen, wordt je misschien wel steeds bewuster van wat de spirituele wereld nou werkelijk is en krijg je misschien wel een steeds hemelser gevoel over je heen.

Klik hier en doe mee met de mediumopleiding.