Het vlot op de zee

Het vlot op de zee

Stel je bent op een klein eiland. Het is echt een klein eiland en er is alleen een bananenboom. Het regent vaak en je hebt genoeg te eten en te drinken. Om je heen is alleen zee en er is een vlot. Zou je niet na dagen, weken, maanden of zelfs jaren toch een keer dat vlot pakken en ervoor gaan? Gewoon kijken waar je uitkomt?

Het echte leven

Zo gaat het ook vaak met het leven. We willen iets bereiken, maar we voelen te veel verantwoordelijkheid naar anderen en daardoor durven we er niet volledig voor te gaan. We blijven liever op ons eiland want daar is het veilig. Dat is ook wat anderen je graag vertellen. Blijf maar daar, want dan gaat het in elk geval goed. Zou je niet aan het eind van je leven spijt hebben als je die bepaalde stap toch niet genomen hebt?

Mediumschap

Ik zie dit ook vaak bij mediumschap. Mensen willen het leren, hebben grote plannen. Maar er zijn er maar weinig die er echt voor durven te gaan. Wat is jouw droom en ga je daarvoor? Soms gaat het misschien wel eens anders en dan wordt het nog mooier.

De grote stap

Stel je stapt op het vlot en je hoopt in Amerika of Europa uit te komen, maar je komt uit bij Japan of Afrika. Daar is het dan misschien wel veel beter dan dat je kunt voorstellen.

Geniet van wat je tegenkomt als je ervoor gaat

Vergeet ook niet als je op het vlot stapt om te genieten. Soms zal er misschien storm, soms rust en soms een heerlijk zonnetje zijn. Stel je bent op de boot, op je vlot, en je eet je laatste banaan. Zou je dan niet ontzettend van deze banaan proberen te genieten? Geniet zo ook op jouw pad. Soms is het juist goed om voor je droom te gaan en de veiligheid achter je te laten. Het kan tegenzitten, maar het kan ook nog mooier worden dan je dromen.

 Wil je mij met een ander medium aan het werk zien

Aanstaande vrijdag 28 juni 2019 werk ik samen met medium Tim in Uden. Kom je ook we beginnen om 20:00 je kunt je opgeven via https://ericsspiritualschool.com/contact/ tot vrijdag.