Hoe vind je het juiste medium

Het juiste medium vinden is afhankelijk van wat jij wilt bereiken met een consult.
1 Wil je contact met een overledene?
2 Wil je een reading alleen over jezelf?
3 Wil je echt duidelijke info die het medium niet kan weten?
4 Wil je mooie boodschappen ontvangen?
5 Wil je de toekomst weten?


Als eerste vind ik dat een goed consult je minstens een half jaar moeten kunnen helpen. Het mag naar mijn mening dus niet zo zijn dat als je bij iemand in de praktijk komt en een uur een consult krijgt, dat je dan elke week terug dient te komen. Het consult heeft verwerkingstijd nodig. Dit geldt uiteraard niet voor korte consulten zoals bij beurzen of demonstraties bijvoorbeeld, omdat je dan te maken hebt met meer een introductie consult waarin te weinig tijd is voor diepgang en het is natuurlijk niet voor niets dat beurs consulten veel goedkoper zijn.

Overleden

Een medium dient in staat te zijn om contact te maken met een overledene. Er zijn mediums die ook informatie over de overledenen geven vanuit hun aardse leven .Er zijn ook mediums die dat niet of beperkt doen.
Er zijn mediums die geen boodschappen geven maar alleen heel duidelijk bewijs, of ze geven heel veel bewijs en 1 boodschap. Om een lang verhaal kort te maken heb je dus mediums in al dit soort combinaties. De vraag is dus waar jij je prettig bij voelt. Als een boodschap je niet interesseert maar je wilt wel graag horen dat de ziel nog leeft en zo levendig mogelijk gemaakt wordt, dan kun je het beste naar het medium gaan die dat doet. Als je alleen maar boodschappen wilt en geen of weinig bewijs, ga je natuurlijk naar zo’n medium. Zelf geloof ik in balans van dit alles. Als ik als medium werk vind ik het heel belangrijk dat de gene die het consult ontvangt zeker weet dat hun geliefde familielid, vriend of partner er is. En ook wie dat het is. Dus bevestiging over het leven vind ik zeker belangrijk. Het bevestigt ook dat ze er echt nog zijn. Ook al weten we dat wel, dan weet je nog niet welke ziel er dan bij het medium is als dat niet duidelijk gemaakt wordt. Overigens vind ik dat niet als enige. Ook de ziel uit de spirituele wereld wil dat jij weet wie het is. Daarnaast vind ik wel degelijk dat boodschappen belangrijk zijn. De zielen die doorkomen kijken continu mee in jouw leven om jou te helpen, te steunen en te begeleiden. Als je dan door het medium zeker weet welke overledene het is, dan wil je neem ik aan ook weten wat deze ziel tegen jou wil zeggen. Daarnaast wil je ook weten hoe het met hem of haar gaat en wat ze daar doen. Daarom probeer ik altijd fifty fifty te werken. De helft van de tijd geef ik bewijzen en de andere helft van de tijd geef ik boodschappen. Het mooiste vind ik om de boodschappen dan ook uit de bewijzen te halen, want dan weet je als ontvanger ook dat de boodschappen niet uit het hoofd van het medium komen.

Reading over jezelf

Bij een reading over jezelf geldt eigenlijk hetzelfde als bij de overledene. Het verschil is voornamelijk dat de overledene er niet is. Hier kan ook het medium veel bewijs uit jou halen. Of het medium doet dat niet en gaat gelijk naar de boodschappen. Zelf vind ik het altijd prettig als een medium toch het een en ander weet te vertellen uit het niets, want dan weet ik ook zeker dat het medium goed afgestemd is en geen goede praatjes maker waarvan je automatisch gelooft wat hij of zij zegt.

Toekomst

Een medium is in staat tot het zien van de potentie van de toekomst. Ik geloof niet dat mediums voor 100% de toekomst kunnen voorspellen. Als alles al vast staat, dan zou onze vrije wil namelijk geen functie hebben. Wel kan een medium vaak paden zien die goed of slecht zijn voor de ontvanger van het consult om te bewandelen. Een medium dient hier uiterst voorzichtig mee om te gaan. Wij mensen creëren namelijk een groot deel van onze toekomst zelf door middel van gedachte, kracht en eventueel affirmaties. Als een medium jou iets over de toekomst vertelt, dan is de kans groot dat je erin gaat geloven en dat het gebeurt omdat jij denkt dat dit jouw toekomst is, terwijl je zonder dit consult misschien een andere toekomst had bewandeld. Toch is het vaak wel goed om de potenties van de toekomst te bespreken. Zo kan een medium je goed vertellen of een relatie goed bij je past, of je werk goed is voor je, of wat je eventueel beter kunt doen. Onthoud altijd dat je zelf verantwoordelijk bent voor wat je met het consult doet.

Tot slot wil ik nog mee geven. Een medium is geen probleem oplosser, dat zijn therapeuten ook niet. Als je iets wilt veranderen dien je dat zelf te doen. Een medium kan je wel handreikingen geven hoe die veranderingen aan te pakken en op die manier kun je jouw leven makkelijker maken. Als je wilt weten hoe een medium werkt, vraag er dan naar. Je weet nu hoe ik werk en je bent van harte welkom.