Is een kleine ruimte een kleine ruimte of is dat jouw illusie?

In een meditatie kwam de rups door. De rups vertelde dat een blad van een plant klein kan zijn voor ons maar dat het voor de rups juist heel groot is. Om dan nog maar te zwijgen over dat een gewone achtertuin voor de rups al een hele wereld kan zijn.

Een ruimte is vaak groter dan je denkt

Als je kijkt naar dit blad dan kun je denken: “Wat mooi zo’n rups op een blad”. Je bedenkt alleen niet: “Hoeveel rupsen zouden er op dit blad kunnen?” Best veel en als je zo naar je huis kijkt wat je misschien klein vindt, of een bepaalde kamer, hoe vaak zou jij dan zelf in die kamer passen en je zult beseffen dat de ruimte veel groter is dan je denkt. Een ruimte is dus eigenlijk zo groot als je bepaalt.

Wonder der natuur

Deze blog wil ik graag afsluiten met een verwijzing naar de blog: “Geen angst voor de slang”. Sommige rupsen kun je misschien beter niet aanraken omdat je daar jeuk van kunt krijgen. Toch kunnen die rupsen er net als een slang heel mooi uitzien. Is het niet een schitterend wonder van de natuur? Dat iets wat er als rups al klein en schitterend uit ziet, verandert in een vlinder en zo nog mooier wordt.

Spirituele ontwikkeling

In spirituele ontwikkeling ben je ook vaak als de rups. Eerst nog genieten van de kleine wereld en daar alle details van opslaan en voor je groei steeds naar binnen te gaan net als de cocon. Als het dan uiteindelijk tijd is, ook de mooie sierlijkheid van jouw spirituele tijd aan de wereld laten zien. Niet alleen meer de veilige achtertuin, maar elke plek waar je vleugels je brengen.

Wil jij vaker zo’n tip als deze ontvangen dan kun je je op de op deze link https://ericsspiritualschool.com/ aanmelden om ongeveer twee keer in de week een gratis tip of visie te ontvangen. Wil je zelf ook spiritueel ontwikkelen? Op 19 januari 2018 start er weer een nieuwe mediumopleiding. Meer informatie daarover vindt je op deze link https://ericsspiritualschool.com/medium-opleiding/