Is een paarse aura de beste kleur voor een werkend medium?

In de kleurenleer wordt blauw als de kleur van mediumschap gezien. Nu kunnen er ook genoeg andere kleuren in de aura voorkomen van een goed medium. Zoals geel bij een helder voelend medium bijvoorbeeld. In dit stuk ga ik alleen dieper op paars in. Dit komt vooral omdat blauw de kleur is van klaar staan voor de ander. Als medium doe je dit twee keer. Je staat klaar voor je ontvanger, maar ook voor de spirituele wereld. De spirituele wereld is de wereld van de overledenen. Blauw staat ook voor gevoeligheid en creativiteit, twee onderwerpen die zeer vaak voorkomen bij een medium. Ook vind je het met een blauwe aura belangrijk om met dingen bezig te zijn die zinvol zijn en op een bepaalde manier een maatschappelijk nut hebben. Als een medium in staat is om een dierbare overledene zoals een ouder, een kind, een huisdier, een geliefde of een ander belangrijk persoon naar voren te brengen, heeft dat altijd een maatschappelijk doel. Dus past dit perfect bij blauw.

 


Als blauw zo’n goede kleur is, waarom praat je dan over paars denk je nu misschien. De reden daarvoor is dat ik over een werkend medium praat. Net als bij verf voeg je rood bij blauw om paars te maken. Als je werkt als medium is het belangrijk om je voeten stevig op de grond te hebben en ook een goede basis te hebben. En dat is nou wat rood doet. Blauw laat je heerlijk zweven en dat is fijn, maar zweven is het fijnst met je voeten op de grond in een spiritueel opzicht. Dan voel je dat je op aarde bent maar ook in de lucht zweeft.

 

Wat ook heel belangrijk is: Rood is een kleur van zaken doen. We spreken hier over een werkend medium. Iemand met een blauwe aura werkt zich helemaal suf, wil daar vaak niks voor terug en voelt zich ook nog vaak verplicht van alles voor de ander te doen. Rood werkt een beetje tegenovergesteld en leert je voor jezelf te kiezen. Deze twee zijn een mooie balans. Paars zou dus een prima aura voor een werkend medium kunnen zijn.

 


Als je medium wilt worden is het dan slim om gelijk te proberen naar die paarse aura toe te werken? Daarop zeg ik zeker nee. Paars is lichamelijk de hoogste kleur. Daarna komt wit met de verbinding met het hiernamaals. Als je een trap beklimt heb je dan alleen de bovenste trede nodig? Nee, als we beginnen met werken aan ons zelf, beginnen we bij rood, bij de 1e chakra. Als je hier een stevige basis hebt gelegd kun je anderen pas echt goed helpen op het moment dat je bij paars komt en je vergeet dan ook jezelf niet.