Je wilt vaak naar het einddoel en als je daar bent, komt er vaak gelijk weer een nieuw begin

Je wilt vaak naar het einddoel en als je daar bent, komt er vaak gelijk weer een nieuw begin

Je kunt je doelen in je leven vergelijken met een pad om op te wandelen. Als we zelf een doel stellen streven we graag zo snel mogelijk naar het eind en vergeten we alles wat er tussen in ligt. Terwijl je dan zoveel moois overslaat. Als je gaat wandelen in het bos dan bedenk je toch ook niet bij de eerste stap: “Ik hoop dat ik snel klaar ben.” Je geniet van alles om je heen. Je geniet van de bloemen en bomen hier in het bos en van de wisenten en tourossen. Je bent ook blij met de andere dieren die je tegenkomt. Maar je bent dan met je wandeling niet gelijk bij het eind.

Probeer ook jouw bloemen te zien

Als je een bepaald doel hebt of je wilt iets maken zoals schrijven, muziek, een schilderij of iets anders, probeer dan in plaats van je op het einddoel te richten te kijken naar alle mooie bloemen die je onderweg tegenkomt. Je zult misschien inspiratie krijgen die je verwondert en daar mag je van genieten.

De Seizoenen

Als je wandelt, is het pad in de natuur in de lente vol bloemen en in de herfst worden er de blaadjes van de bomen losgelaten. Zo is er ook groei op jouw pad spiritueel, via inspiratie of op een andere manier. Maar soms moet je ook stukken loslaten om te kunnen groeien. Omdat ze voor jou geen bijdrage meer hebben heeft het geen zin je daar aan vast te houden en is loslaten nodig om verder te kunnen. In de zomer is het heerlijk warm op het pad en in de winter is alles weg. Zo mag je ook leren dat er voor veel dingen mensen voor je klaar staan om jouw doel te bereiken, wat voor jou als warmte zal voelen. Soms is het beter om alleen te zijn en de dingen zelf te doen om je doel te bereiken. Zie dit pad als een mooi pad en geniet ervan totdat je jouw doel bereikt.

Lijkt het jou leuk om zelf ook je mediumschap te ontwikkelen. Kijk dan hier