Kopje thee als rust

 

Doe mee met de medium opleiding. 

Kopje thee als rust.

Herken je van jezelf dat je als mens van de ene in de andere activiteit schiet? Je doet boodschappen, gaat mediteren, lunchen, stofzuigen, werken of sporten. Sta je er eigenlijk wel eens bij stil dat het je misschien wel heel veel rust kan geven als je een rust moment inbouwt? Dat je iedere keer voordat je een andere activiteit doet, bijvoorbeeld een kopje thee neemt. Dat er even een overgang is tussen je ontbijt en je meditatie.

Mensen hebben de neiging om hun leven helemaal vol te proppen, waardoor er geen rust komt en ook geen verwerking van de activiteiten die we gedaan hebben. Na een dag hard werken koken we, zetten we de tv aan en gaan we eten. Daarna ben je vaak moe en ga je slapen. Het zal veel rust en overzicht brengen als je jezelf aanleert om na je werk even een moment de tijd te nemen om thuis te komen. Na het koken misschien zelfs even 30 seconden van bezinning. Even alles tot rust laten komen.

Een periode in mijn leven nam ik aan het eind van de dag een kopje thee. Als ik deze thee dronk, ging ik even de dag na. Dit bracht erg veel rust. Dit geeft ook ruimte om niet tijdens je slaap alleen maar met verwerking bezig te zijn. Het gaat niet om het kopje thee, maar creëer je moment van rust in je dagelijkse leven waarin je echt even helemaal niks doet. Geef jouw kopje thee de ruimte in jouw dagelijkse leven.

Ik vind het leuk als je reageert je reactie is openbaar en je gaat dan akkoord dat iedereen je bericht kan lezen.