Leef vanuit je gevoel

Leef vanuit je gevoel

Veel van de blogs die ik schrijf komen van deze avonden. Een keer op zo’n avond kwam er een gids door. Deze gids wilde vertellen over jezelf uiten en leven vanuit gevoel. Op deze avond als ik in trance ga, wordt er gezongen en muziek gemaakt. De gids vertelde dat hij het erg mooi vond hoe er gezongen werd en ook dat hij veel vreugde in de zang ervaarde. Ook adviseerde hij de groep om nog meer emotie in de zang te stoppen. Wil je liefdevol zingen, zing liefdevol. Wil je enthousiast zingen, zing enthousiast. Wil je kwetsbaar zingen, zing kwetsbaar. Maar zing altijd vanuit je gevoel met een energie alsof je rond het kampvuur danst.

Doe dit ook in je dagelijks leven

In het dagelijks leven hoef je niet altijd te zingen, maar je kunt wel meer leven vanuit je gevoel. Op het moment als je leert meer vanuit je gevoel te doen, maak je het leven echter. Sta op in de dag van: “Ik heb er zin in” vanuit enthousiasme. Als je op je werk bent probeer dan alles wat je daar doet en met wie je praat veel meer vanuit je gevoel te doen. Je zult daardoor waarschijnlijk veel meer begrip voor de ander krijgen en het leven wordt over het algemeen leuker.

Hoe is zit het dan met het gevoel angst?

Als je je gevoel volgt wees dan wel voorzichtig met angst. Soms is angst goed en soms is angst minder goed. Angsten zijn vaak niet realistisch en zijn er vaak voor het onbekende. Als je daarentegen getrouwd bent en je volgt je gevoel en bent om wat voor reden dan ook ineens in een leuk gesprek met een mooie man of vrouw voor wie je misschien zelfs aantrekking voelt, kan angst juist weer heel handig zijn. Want angst kan je wel heel goed aangeven wat jij echt niet wilt. Als je dan heel veel in angst bent dan adviseer ik je om eerst even op je ademhaling te letten. Jezelf tot rust te brengen. Als de angst dan toch reëel blijkt te zijn dan kun je kijken of je deze angst kunt veranderen en zo niet dan kun je het beste accepteren wat je niet kunt veranderen. Het heeft geen zin om te vechten tegen iets wat jij niet kunt veranderen. Concentreer je dan liever op dingen waar je wel wat aan kunt doen, want daar kun je jouw leven mooier mee maken.