mediteren zonder hoesten

     Schrijf je in voor de mediumopleiding

Mediteren zonder hoesten.

Hoe weet je nou eigenlijk of je goed in meditatie bent? Want soms heb je van die dagen dat je hoofd maar door je meditatie heen dendert met allerlei gedachtes. Zoals de boodschappen, wat je straks gaat doen en wat je gaat eten.

Ga in elk geval niet boos worden op deze gedachtes want dat haalt je alleen maar meer uit je meditatie. Laat ze er maar gewoon zijn en breng gewoon steeds je aandacht terug naar je meditatie.

Wat eigenlijk echt heel interessant is om te weten, is dat als je goed in meditatie bent je niet hoest. Hoe verkouden je ook bent. Ik geloof ook dat hetzelfde geldt voor niezen of naar het toilet gaan. Als je goed in je meditatie zit vervalt dit. Het is ook niet voor niets dat je soms, als je mediteert en je komt terug, ineens heel erg naar het toilet moet. Ik maak het zelf wel eens mee dat ik heel verkouden ben. Ik hoest de hele dag door maar in meditatie stopt het. Dat kan dus een van de tekenen zijn dat je er goed in zit. Vergelijkbaar is het als ik een demo doe. Omdat ik voor een demo voor een groep mensen toch en beetje zenuwachtig ben, moet ik dan vaker naar het toilet om te plassen. Voor zover ik me kan herinneren heb ik nog nooit naar het toilet gehoeven als ik bezig ben.

Het is leuk om dit soort dingen bij jezelf te observeren omdat je vaak al veel verder bent met je meditatie dan je zelf denkt.

ik vind het leuk als je een reactie achter laat op dit bericht. Deze reactie is dan openbaar en kan door iedereen gezien worden