Medium lessen door de kikker

Medium lessen door de kikker

In onze wekelijkse mediumavond mocht ik spreken vanuit de kikker en wat een boodschappen had hij te zeggen. Ik begon me ook zelfs een kikker te voelen met opgeblazen wangen. Het kwaken lukte niet helemaal vanuit de trance staat waarin ik sprak.

Rustig aan

Iets wat erg opvallend was is dat de kikker rustig aan praatte. Hij nam even een pauze na elke zin, terwijl de meeste andere zielen die via mij spreken normaal doorgaan met praten. Achter elkaar, wel rustig, maar niet met pauzes. De kikker wilde duidelijk dat we zijn woorden goed op ons in lieten werken. De gedachte hierachter was dat wij als mens maar doorgaan. We staan op, gaan ontbijten, kijken op de telefoon, poetsen onze tanden, gaan naar het werk, kijken in de pauze weer op onze telefoon. Als je dan zo bezig bent heb je vaak tot 19:00 geen echt rust moment gehad. En dan vraag jíj je af hoe het komt dat je zo moe bent.

Het pad komt vanzelf

De kikker wacht heel veel in zijn leven. Zelfs als er een roofdier langskomt dan maakt hij zich onzichtbaar door te wachten. Door alle haast die wij ons opleggen en dingen die we doen waarvan we denken dat ze belangrijk zijn, wijken we vaak juist van ons ware pad af. Kun jij geduldig afwachten?

In mediumschap

Als ik contact met een overledene maak en het gaat mij niet snel genoeg, verlies is wel eens mijn geduld. Ik denk dan: “Schiet op Eric, die mensen zitten te wachten”. Maar als ik mezelf daarop corrigeer en zeg: “Laat het komen zoals het komt”, komen daar vaak de mooiste contacten van. Bij sommige contacten is het zelfs raar als het heel snel gaat. Als een overledene in het aardse leven rustig was, komt deze ook rustig door. Dus ook hier geldt het geduld van de kikker. Wat er nodig is komt vanzelf.