Mediumschap-door-de-roos

Mediumschap door de roos

Laatst maakte ik in een sessie contact met de roos. Ik zit elke week met een groepje mensen en dan krijgen we boodschappen door van de spirituele wereld. Hier komen dan overledenen, gidsen, krachtdieren en soms ook bomen. Laatst voor het eerst een plant: De roos.

Hoe kijk jij naar de bloem?

De roos sprak er over dat wij vooral kijken naar de bloem en de bloem is ook heel mooi en dat is prima. Maar als je denk dat de plant alleen uit de bloem bestaat dan maak je toch echt een vergissing. We weten wel dat de steel en het blad er zijn. We vergeten alleen zo snel hoe belangrijk de steel en het blad zijn. Zonder de steel en het blad zou er namelijk helemaal geen bloem zijn.

Zorg je goed voor jezelf?

De boodschap van deze roos is dan ook dat je als mens goed voor je eigen innerlijk mag zorgen, want zo werd het symbolisch gezien. Zorg je goed voor de plant bij een roos? Zorg je goed voor de stengel? Geef je die veel aandacht en kun je genieten van de plant ook zonder bloem? Kun je die schoonheid zien? Als je dat kunt, dan kun je ook de schoonheid van jouw innerlijk zien. En als je dat mooie innerlijk van jou voedt met liefde en aandacht, krijg je vanzelf de uitstraling van een mooie roos in volle bloei. Voed jezelf met liefde en aandacht en dan is dat ook wat je uit gaat stralen.

Wees lief voor jezelf

Wees dus lief voor jezelf. En wees vooral ook lief voor jezelf als je het even niet bent geweest. Neem jezelf niet kwalijk dat je even niet lief bent geweest naar je zelf als je even boos was. Het is helemaal oké om alle emoties te hebben want ook dat is lief zijn voor jezelf. In de zin van dat je tegen jezelf kunt zeggen: “Wat knap dat jij je tranen kan laten lopen. Wat knap dat jij je boosheid durft te uiten”. En als de boosheid dan voorbij is, leer dan om weer lief tegen jezelf te zijn.

Ook dit kun je bij de plant van de roos zien. Door heftig weer kan de plant even helemaal uit zijn doen zijn. Dat kan door een storm maar ook door te weinig water. Geef jij met veel zon die plant wel liefde en water dan toont ze jou haar innerlijke schoonheid