Mediumschap en de Heyoka (de heilige clown)

Mediumschap en de Heyoka (de heilige clown)

We zaten in mijn wekelijkse trance groep en terwijl ik probeerde in trance te gaan, zaten de anderen muziek te maken. Er ging iets helemaal verkeerd bij het muziek maken waardoor de drie mensen die het begeleidden steeds moesten lachen en dit werd alleen maar erger. Ik voelde toen dat ik al bijna één was geworden met de energie van de wolf, maar ineens was dat weg. De lachbuien werden steeds erger. Het kon ook niet anders want deze avond kwam de Heyoka. Bij de Lakota indianen wordt deze gezien als de heilige clown.

Humor in spiritualiteit

De Heyoka kwam als eerste vertellen over de humor in spiritualiteit. Er werd verteld dat wij mensen spiritualiteit soms veel te serieus nemen. Door iets heel serieus te nemen wordt het vaak zwaar en krijgt het een andere energie. Humor is juist iets heel moois en de spirituele wereld maakt er veel gebruik van. En zeker de Heyoka want hij bleef maar grappen maken. Een van deze grappen was voor een vrouw met een hele serieuze ethische baan waar mensen met grote problemen kunnen komen. Het leek de Heyoka heel grappig als deze vrouw haar werk bleef doen, alles helemaal serieus, maar dan met een clownsneus op. Ik wil hier persoonlijk aan toevoegen dat iets heel serieus nemen, iets anders is dan respect. Je kunt ook met humor nog steeds veel respect hebben en dat vind ik dan wel weer heel belangrijk.

Spiegel

Wat naast de humor ook een heel belangrijk punt is van de Heyoka, is de spiegel. De Heyoka vertelde dat hij anderen steeds een spiegel voor houdt. Wat daar misschien belangrijk bij is om te weten, is dat Heyoka alles andersom doet. Hij slaapt overdag en leeft in de nacht. Hij loopt achteruit en doet eigenlijk bijna alles andersom. De Heyoka vertelde ook dat achteruit lopen juist heel goed is omdat je kunt zien waar je vandaan komt. Als je tegen een boom aan loopt die je niet ziet, is het tijd om even stil te staan. De Heyoka vertelde duidelijk dat alles wat hij je vertelt, je misschien ook even juist van de andere kant moet bekijken. En dat is ook wat Heyoka wil. De Heyoka wil dat je zelf nadenkt en kijkt of wat je doet past bij jou, voor jou.

Zou je zelf ook meer van de spirituele wereld willen weten. Doe dan mee met onze 21 daagse challenge, hierin leer jij om contact met je eigen overledenen en je gids te maken voor de rest van je leven. Als je hier meer informatie over wilt klik dan hier