Mediumschap en het grens aangevende plantenrijk

 

Mediumschap en het grens aangevende plantenrijk

Grenzen bij hoog gevoeligheid

gevende mensen. Ze staan altijd voor een ander klaar zonder daar iets voor terug te willen en gaan ook hier snel over een grens, wat juist bij mensen met een blauwe aura niet heel handig is. Mensen met een blauwe aura zijn namelijk vaak heel erg hoog gevoelig.

Planten en hun grenzen

Nu kan ik me voorstellen dat je denkt: “Wat heeft een plant daar nou mee te maken?” Je kunt leren van de natuur. Als we gaan kijken naar grenzen aangeven, kunnen we ook kijken naar: Hoe worden grenzen daar aangegeven? Als je bijvoorbeeld een brandnetel omver loopt, dan word je geprikt en krijg je jeuk. Als je dan nog meer planten omver loopt, loop je misschien wel tegen een scherpe distel aan en als je dan nog verder loopt, dan haal je je misschien zelfs wel flink open aan een doornstruik.

Als je daarentegen met respect de natuur in gaat, dan krijg je de mooiste dingen te zien. Oplettend dat je niks kapot loopt of in elk geval zo min mogelijk.

Grenzen aangeven

Als jij hoog gevoelig bent zijn grenzen van zeer grote waarde voor jou. Deze grenzen beginnen bij als iemand iets van jou verwacht en dat geeft je een onaangenaam gevoel. Het kan zijn dat een uitdaging je ook een naar gevoel geeft, maar dan zit er altijd iets in je van: “Ik zou willen dat ik dat kan”. Of: “Dat lijkt me heel gaaf maar kan ik toch niet”. Dan is het vaak wel goed als iemand je een liefdevol duwtje in je rug geeft, ook al voelt dat vervelend. Maar als iemand iets van jou verwacht en dat voelt onaangenaam en misschien heb je dat al vaker gevoeld, dan wordt het misschien tijd om je te laten inspireren door de brandnetel die een grens aangeeft: “Ga je op mij staan, dan krijg je jeuk”. Het is belangrijk dat je dit natuurlijk symbolisch overneemt. Gaat iemand over je grens en wil hij of zij maar niet luisteren, zet dan je stekels maar eens op en geef aan wat jij ervan vindt. Gaat iemand nog door, geef het dan steeds sterker aan en als het echt niet anders kan is het misschien wel goed om een keer boos te worden.