Mediumschap en onzekerheid

Mensen die talent hebben voor mediumschap, zijn vaak onzekere mensen. Of misschien nog beter gezegd: Er zit vaak een vorm van perfectionisme bij. Ze doen iets goed of ze doen het niet. Alleen wordt er vaak 1 ding vergeten. Als je een baby bent, heb je niet in een dag leren lopen. Mediumschap is voor iedereen te leren, maar in het begin moet je er vaak hard voor werken om de technieken eigen te maken. Nog beter gezegd: Je kunt er beter de tijd voor nemen.

Wat ik vaak zie is dat mensen in mediumschap door hun perfectionisme altijd streven naar hun top moment. Als iemand mediumschap beoefent en een contact met een overledene wil maken, dan is het al bijzonder als een persoon tot een kleur komt. Het is nog mooier als ze kunnen voelen wat die kleur betekent of wat de persoonlijkheid is. Als een student dan op de derde lesdag een groei heeft in de ontwikkeling door bijvoorbeeld een beroep te benoemen, dan wil het medium dit de volgende keer gelijk weer doen en het liefst nog meer. Daar is dan ook op zich niks mis mee, want het is altijd goed om het beste uit jezelf te halen. Alleen wat er dan vaak gebeurt als dat niet lukt, is dat een student breekt. Een student kan dan denken: “Het is niks voor mij. Ik kan het niet.”

Wat kun je daar nou aan doen? Het is belangrijk om altijd goed te blijven beseffen en te blijven kijken naar waar je vandaan komt. Wat kon je toen je aan deze training begon en wat kun je nu? Probeer niet te vaak naar de dagen dicht bij elkaar te kijken. Als ik sport kan ik de ene dag ook harder trainen dan de andere, maar als ik sport gaat altijd mijn conditie vooruit en voel ik me beter. Kijk ook zo naar je mediumschap en gun jezelf de tijd. Wat je dan nog extra vertrouwen kan geven is mediteren: Zitten voor de spirituele wereld.

Ik vind het leuk als je op de blog reageert. Als er een website in de reactie staat, haal ik die er tussenuit en bij een reactie ga je er mee akkoord dat deze openbaar geplaatst wordt.