Mediumschap en zelfvertrouwen

Mediumschap en zelfvertrouwen

Als ik bijvoorbeeld een mediumavond geef en het gaat een keer slechter dan anders en ook al ging het die tien keer daarvoor prima, dan komt gelijk weer de vraag naar boven: “Kan ik dit wel? Hoor ik dit wel te doen?” en “misschien is dit toch niet voor mij weg gelegd”. Of je hebt een goede avond maar een consult ging slecht. Ik ga dan vaak kijken naar: “Hoe kon dit consult zo slecht gaan?” En vergeet ik al snel de goede consulten. Dit gaat gelukkig door de jaren heen steeds beter en ik krijg steeds meer zelfvertrouwen hierin. Maar af en toe heb ik ook die onzekerheid en dat is oké. Hoe krijg je nou meer vertrouwen?

Doen

Persoonlijk denk ik dat dat voor alles geldt en zeker voor mediumschap. Vertrouwen krijg je door doen, doen en nog eens doen en nog eens doen, doen en nog eens doen. Ga zo maar een tijdje door. Ik denk dat je in alles vertrouwen krijgt als je vaker doet waar je vertrouwen in wilt ontwikkelen. Door te doen raak je meer gewend aan situaties en weet je ook makkelijker met een situatie om te gaan. In het begin is misschien je helderziendheid het sterkst. Helderziendheid houdt in dat je je informatie ziet. Dan kun je daar heel lang op door oefenen en dit steeds meer uitbreiden tot de details van wat je ziet. Als je later nog verder ontwikkelt zullen er ook andere zintuigen bij komen zoals helderhoren, helderweten, heldervoelen, helderruiken en helderproeven. Als je die technieken ook hebt ontwikkelt dan kun je steeds beter improviseren. Soms wil je een gevoel overbrengen en dat gaat eigenlijk niet als je alleen van uit helderzien werkt. Je zult ook heldervoelendheid erbij moeten gebruiken als je een gevoel over wilt brengen. Als je iets nieuws leert is er altijd even onzekerheid. Ik zou het graag een nieuwe naam willen geven. Noem het maar ontwikkelheid of misschien wel ontwikkeltijd. Als je het meer beheerst wordt je consult steeds beter. Geef het ook de tijd. Het is zonde om onzeker te worden over iets wat je nog helemaal niet gelijk hoeft te beheersen. Verander onzekerheid naar ontwikkelheid en ontwikkeltijd.

Meditatie

Hier kan ik eigenlijk nog een stukje herhalen over vertrouwen. Doen, doen en nog eens doen. Meditatie is je basisoefening. Je training om in de energie te blijven. Een sporter traint voor prestaties en is in de training ook niet altijd in de meest praktische vorm bezig. Als je bepaalde meditaties doet dan leer je om langer in de energie van de spirit te blijven. Dus als je zelfverzekerd in je mediumschap wilt worden, doe dan meditaties. Eén van die meditaties kun je vinden in het E-book op ericsspiritualschool.com. Die kun je gratis downloaden als je daar een stukje naar beneden scrolt. In de mediumopleiding ga je er nog meer leren en er ook dieper op in. Maar meditatie geeft jou de mogelijkheid beter in contact te blijven met overledenen en gidsen. Als je daar dan ook nog praktische mediumschap oefeningen bij doet, dan komt het vertrouwen vanzelf.

Vertrouw in elk geval de spirituele wereld

De eerste stap die je mag maken als je met mediumschap werkt, is vertrouwen op je informatie. Er zijn wat technieken om te leren welke informatie uit je hoofd komt en welke van de spirituele wereld (de wereld van de overledenen). Er is zelfs een simpele techniek voor die je ook leert in de mediumopleiding. Als ik voor mezelf kijk en er is een dag dat ik toch wat meer onzekerheid heb, dan weet ik één ding. Ik vertrouw 100% op de spirituele wereld. De informatie die ze mij geven is altijd goed en perfect. Alleen ik kan er zelf het verkeerde mee doen waardoor het niet begrepen wordt door de ontvanger van een consult. Ik weet ook dat dat voor iedereen geldt. Elk medium krijgt goede informatie. Als je dat weet kan er al een stuk van vertrouwen groeien in jouw mediumschap. Vertrouw op de spirituele wereld. Je weet al dat ze het beste met je voor hebben en je willen helpen. Als je hun hulp voor 100% gelooft dan heb je zeker al de helft van het vertrouwen in jouw mediumschap.