Mediumschap is een onderdeel van sjamanisme

  e-book  Leer contact met overledenen klik hier

Mediumschap is een onderdeel van sjamanisme.

Ik heb wel eens het gevoel dat er gedacht wordt dat dit twee totaal verschillende stromingen zijn, maar ik heb hier een andere visie over. Sterker nog, bepaalde aspecten van sjamanisme gebruik ik in mediumschap en ik denk dat het goed is als meer mediums dat zouden doen. Zo openen we altijd met het branden van salie op de schelp. Salie is zuiverend en de spirits waarmee we werken zijn zuiver, maar we kunnen zelf een hoop slechte energie bij ons hebben. Denk maar aan het staan in de file, het gaat niet lekker op iemands werk of wat dan ook. Salie lost niet de problemen op maar zorgt er wel voor dat die energie even van je afspoelt als een soort energetische douche. Veel sjamanen maken ook gebruik van salie. Sommige mensen vinden dat maar zweverig gedoe, maar het wordt al honderden jaren in spirituele culturen gebruikt en ik ervaar óók de positieve werking ervan.

Wat zijn nou eigenlijk sjamanisme en mediumschap. Over de 2e kan ik snel duidelijk zijn: Mediumschap is het contact maken met overledenen. Sjamanisme komt in principe uit Siberië, maar ik trek het liever iets breder omdat ik alles wat als oer religie er is, zie als sjamanisme. Oer religie is religie die er al heel lang geleden was, vanaf toen de eerste mensen hier woonden. En als je de geschiedenis er op na gaat, blijken die allemaal met spirits en ook vaak met overledenen gesproken te hebben. Nu is sjamanisme veel groter dan contact met overledenen, maar het is absoluut een aspect daarvan.

Mediumschap wordt tegenwoordig als veel meer van deze tijd gezien. Daardoor ontstaat er een beetje een kloof met deze oude culturen waar we juist heel veel van kunnen leren. Daarnaast denk ik zelfs dat mediumschap ouder is dan de mensheid. Er wordt namelijk wel eens getwijfeld of olifanten bewust zijn van overleden zielen. Als dat zo is waren mammoeten dat waarschijnlijk ook en die zijn al miljoenen jaren oud. Leer van het verleden als medium. Verdiep je in de gaven van vroeger en pas die toe ten positieve in het leven van nu.

Ik vind het leuk als je een reactie achter laat je gaat er dan mee akkoord dat je reacties openbaar zijn.