Mediumschap lessen door de boom en de kringloop van de natuur

Mediumschap lessen door de boom en de kringloop van de natuur

Dag en nacht

Afgelopen keer dat ik met onze mediumgroep bij elkaar was, mocht ik spreken via de boom. De boom had een aantal mooie dingen te vertellen die later nog werden aangevuld door andere spirits.

De boom vertelde mooi over de kringloop van de natuur in dag en nacht. Wij hebben zelf de nacht als iets ingewikkelds gemaakt maar eigenlijk is de nacht gelijk aan de dag. Het is niet zo dat de nacht slecht is en de dag goed. Het is gewoon dag of nacht. Hetzelfde geldt voor zon en regen en ook voor de dieren.

Een wereld vol leven op één boom

De boom vertelde dat er ontzettend veel dieren op de boom leven. Van het vogelnest met kleine vogels tot duizenden insecten. Het mooie bij de boom is dat al deze dieren welkom zijn. Misschien heb je wel eens met een boom geknuffeld en dat kan ook erg goed voor je zijn. Ik heb dat vooral in het verleden zelf zelfs dagelijks gedaan. Wat mooi van de boom is, is dat de boom dan ook wil laten weten dat iedereen op die boom er mag zijn. Dus jaag geen spin, termiet of mier weg. Nee, zelfs de teek is welkom op de boom. Want de boom is de vriend van iedereen. Als er een dier op jouw lichaam loopt, dan is het wel goed als je die verwijdert. Sterker nog, bij een teek kun je dat maar beter zo snel mogelijk doen.

Respect voor al het leven

De boom vertelde ook dat de boom ook respect heeft voor de kringloop van het leven. Als er een vogelnestje zit en een roofdier vangt een vogel of een specht eet een insect dan weet de boom goed dat dat ook bij de natuur hoort. Sterker nog, ook roofdieren wonen wel eens in bomen. Denk maar aan een havik bijvoorbeeld. De boom leert ons ook dat we ons niet zoveel moeten bemoeien met de natuur. Als er te veel prooidieren zijn komen er vanzelf meer roofdieren en zijn er te weinig prooidieren dan komen er ook weer minder roofdieren. De natuur regelt zichzelf.

Zintuigen in de natuur

Wij zouden als mens onszelf veel sterker kunnen maken als soort als we meer de natuur in gaan en daar in de stilte gaan zitten. Je zintuigen zullen sterker worden door daar gewoon te observeren en je mag ze allemaal ook meer gebruiken. Zeker in ontwikkeling als medium. Voor veel dieren is de neus een van de sterkste zintuigen. Wij gebruiken die veel te weinig. Door meer te ruiken ontwikkel je je neus. Hetzelfde geldt voor zicht, gehoor en tast. Ga hier wel verstandig mee om. Als je gehoor traint bedoel ik in de rust van het bos en niet op een concert terwijl je tegen een box aanstaat want dan schaad je juist je gehoor. Je bent hierin uiteraard zelf verantwoordelijk hoe je hiermee aan de slag gaat. Vooral in de natuur kun je deze zintuigen zoveel sterker laten worden.

Luister ook naar de natuur

Soms geeft de natuur aan dat we even stil moeten staan en dan laat de natuur het ijzelen. Eigenwijs als we leven met de verplichtingen van onze maatschappij gaan we toch de weg op en kunnen er allemaal vervelende ongelukken gebeuren. Ook jij hebt misschien je verplichtingen en ik wil je niet zeggen die te ontlopen maar zou ijzel niet kunnen betekenen dat het tijd word om naar binnen te keren en de stilte aan te gaan?

Wil jij ook spirituele lessen schrijf je dan in voor de mediumopleiding