Mediumschap zit het in jou ziel?

Zit mediumschap in jouw ziel?

Laatst had ik een gesprek met een goede vriend. We hadden de discussie of mediumschap een gave is of niet. Persoonlijk ben ik van mening dat iedereen het kan leren. De een is er misschien wel beter in dan de ander, maar het is niet alleen voor een speciaal soort mensen. Hij kwam toen met een interessant punt. Hij zei: “Ik denk dat mediumschap wel in je ziel moet zitten. Als je ziel het niet wilt doen dan komt er niets van terecht”. Die mening deel ik met hem, maar ik geloof ook dat als mediumschap niet in je ziel zit, er ook geen interesse is voor mediumschap. Sommige mensen hebben ook geen interesse in voetbal, tekenen of auto’s.

Gave en interesse zijn voor mij twee verschillende dingen. Als eerste zou ik een gave liever als talent omschrijven. Iedereen kan tegen een bal aan schoppen, maar niet iedereen komt in het Nederlands elftal. Zo werkt het ook met mediumschap. Iedereen kan contacten leren maken met overledenen, maar dat is helaas nog geen garantie voor een succesvolle praktijk. Interesse in mediumschap heb jij in elk geval, want anders zou je dit stuk niet lezen toch?

Persoonlijk denk ik dat het voor veel mensen goed is om contact te leren maken met overledenen, want zeg nou zelf: Vertrouw je niet méér je liefdevolle overleden opa of oma dan iemand die je adviseert op werkgebied? Als iemand er voor je was in het leven, zijn ze er na overlijden ook nog vaak voor jou in je leven. En wie wil die vriendschap en begeleiding nou niet?

Ik vind het leuk als je reageert je gaat dan akkoord dat je reactie openbaar is links naar andere website worden verwijdert.