Neem jij wel is de tijd voor jezelf

Neem jij wel eens echt de tijd voor jezelf? Wat ik bedoel met: “De tijd voor jezelf nemen”, is écht helemaal de tijd voor jezelf nemen. Het is goed om met regelmaat iets te doen wat je leuk vindt, alleen wat ik bedoel is de rust voor jezelf nemen. Gewoon even ergens gaan zitten en niks hoeven: Geen film kijken, boek lezen, mediteren of wat dan ook. Gewoon even in de stilte zijn. En als je dan in die stilte bent, ben je dan ook echt in de stilte of malen je gedachten?

Als je bijvoorbeeld hier de tijd voor neemt en je gaat dit in de natuur doen, probeer dan elke keer als er een gedachte komt deze gedachte te onderbreken en weer terug te gaan naar het nu waar je niks hoeft. Op die manier zal je meer en meer in die rust komen. Dit is een heel fijn ritueel voor je gaat slapen. Je zou zelf voor het slapen gaan nog even 5 minuten je gedachten over de dag rond kunnen laten gaan en daarna echt de rust in gaan waar je probeert je gedachten stil te krijgen.

Lukt het niet om je gedachten stil te krijgen, maak hier dan geen strijd van maar accepteer gewoon dat dat zo is voor dit moment. Wij als mensen hebben vaak de neiging om maar allemaal verplichtingen te hebben. We zijn hier zelfs zo goed in geworden dat we soms zelfs liever bezig blijven zodat we onze emoties niet hoeven te voelen. Breng je zelf in rust en neem daar vaker de tijd voor. Leer jezelf dat je niks hoeft.