Een nieuw begin door loslaten

Een nieuw begin door loslaten

  Medium opleiding geef je nu op

Als je aan iets nieuws wilt beginnen is het vaak belangrijk het oude los te laten, zoals de boom die blaadjes laat vallen zodat er in de lente weer nieuwe blaadjes kunnen komen. Als je spiritueel ontwikkelt is dit niet anders. Om iets nieuws te leren is het vaak belangrijk oude stukken los te laten.

Ben je daar toe bereid? Als je bijvoorbeeld bezig bent om medium of healer te worden en je hebt al een algemene spirituele training gedaan, dan wordt het onmogelijk om alles wat je hebt geleerd elke dag te doen. Een sporter gaat ook niet elke dag schaatsen, voetballen, zwemmen en gewichtheffen.

Jij kunt ook niet alles tegelijk. Misschien zijn er wel paden die andere paden in de weg staan. Dit kan op allerlei gebieden. Je wilt een relatie, maar je kunt je niet los maken van je ex. Het zal je in dat geval minder snel een goede nieuwe relatie opleveren dan als je je ex helemaal los hebt gelaten.

 

Voor spiritualiteit geldt dit ook en zelfs op praktisch gebied. Als jouw huis en administratie op orde zijn, dan is er meer rust waardoor er meer focus op het spirituele kan zijn. Als je dagelijks wilt mediteren, maar je bent sociaal en je gaat daardoor elke dag bij mensen op visite, kan het zijn dat dit ten koste gaat van je tijd om te mediteren.

Ben voor jezelf bewust wat echt belangrijk is voor jou. Kijk dan wat je nodig hebt, maar ook wat je los dient te laten om dit te bereiken.