Overleden dierbaren zijn geen gidsen

Overleden dierbaren zijn geen gidsen.

Wat is een gids nou eigenlijk precies? Een gids is een begeleider voor jouw leven. Een gids stuurt je de goede kant op bij dingen die bij jou passen. Dit kan van alles zijn. Als je bijvoorbeeld graag sport, kan het zijn dat je op een advertentie van een sport club wordt gewezen. Of je krijgt een advies om rustiger in het verkeer te rijden bijvoorbeeld. Je hebt zelf een vrije wil dus een gids kan hierin niet meer doen dan jou aanreikingen geven. De beslissing is altijd aan jou.

In het spirituele is een gids degene die jou begeleidt op jouw spirituele pad. Als jij bijvoorbeeld healings geeft, dan komt er liefdevolle energie vanuit de hemel naar jouw gids, die dit dan via jou naar de persoon brengt die de healing ontvangt. Je bent dus als het ware een doorgever van energie. Ook in het geval van mediumschap zijn het de gidsen die alles begeleiden. Ze zetten de juiste energie neer om jou te kunnen begeleiden in wat nodig is voor het moment en zij zorgen ervoor dat het energieveld er is waardoor overledenen door kunnen komen. Dit klinkt heel ingewikkeld maar dat is het niet. Het enige wat jij hoeft te doen is een meditatie en als jij in de energie van die meditatie gaat zitten, doen je gidsen de rest vanzelf. Als je vaak mediteert dan help je ook je gidsen om makkelijker en sterker de verbinding tussen jou en de spirituele wereld neer te zetten. Dus hoe vaker je mediteert, hoe beter je wordt als medium. Ook in mediumschap ben je een doorgever van wat je door krijgt van de spirits en geef je jouw informatie door aan de ontvanger van een consult.

Je gids of gidsen, want meestal heb je er meer, kennen jou vaak al heel erg lang. Gidsen komen vaak uit een ander leven van jou. Een plek waar jij eerder heb geleefd. De kans is dus heel groot dat een gids een familielid van jou is van lang geleden, die er voor heeft gekozen om jou te begeleiden op jouw levenspad en als je ermee werkt ook zeker op jouw spirituele pad. Dit is ook gelijk de reden waarom gidsen dus niet jouw overleden dierbaren zijn, althans uit dit leven. Deze gidsen zijn er namelijk al vanaf jouw geboorte en proberen jou in de banen te leiden die voor jou persoonlijk belangrijk zijn.

Het is niet zo dat jouw overleden dierbaren jou geen begeleiding geven. Als bijvoorbeeld je moeder overleden is, dan kan ze ook vaak komen om jou te helpen en ook inzichten te geven. Maar het is niet degene die de weg vrij maakt. De gids maakt juist de weg voor haar vrij.