Speel met je mediumschap

Speel met je mediumschap

Als mediums hun oefeningen doen of als mensen spiritualiteit in welke vorm dan ook beoefenen, dan zie ik vaak dat mensen super serieus worden. Mensen willen geen fouten maken, alles moet goed en wat wel fout gaat is frustrerend en voelt vaak als falen. En dan heb ik het nog niet eens over een echt consult, maar over een oefen consult.

Als een kind met zand speelt, is hij vaak trots op alles wat hij maakt en gaat hier ook speels mee om. Zeker bij een peuter: Wat net gemaakt is, gaat net zo snel weer terug in de zandbak. Als je mediumschap wilt leren zou ik je ook aanmoedigen om er op een kinderlijke manier mee om te gaan. In plaats van het te zien als een hele serieuze zaak, kun je het ook zien als een ontdekkingstocht door een andere wereld. Zand en een peuter zijn hier goede vergelijkingen. Je kunt het zand in de lucht gooien, je kunt er water bij doen dan verandert het, je kunt een kuil graven, een berg maken of het ergens in doen en zo een figuur maken. Een kind is dan blij als het iets gemaakt heeft wat hij mooi vindt, maar heeft meestal helemaal niet de verwachting. Hij ontdekt gewoon.

Zo kun jij ook ontdekken in je mediumschap. Je kunt verschillende stijlen mediumschap ontdekken. Denkend aan trance, automatisch schrift, tekeningen van overledenen maken en mentaal mediumschap. De mogelijkheden zijn eindeloos en zelfs binnen deze keuzes zijn de mogelijkheden eindeloos. Daarnaast kun je natuurlijk ook al je zes zintuigen gebruiken. Probeer niet gelijk aan resultaat te denken, maar ga op ontdekkingstocht. Te vaak en te snel willen we iets perfect doen. Dit komt doordat we in een resultaatgerichte maatschappij leven. Maar het zijn juist de ontdekkingen die ons laten groeien. Als je weet wat je kwaliteiten zijn en als je genoeg gespeeld hebt, dan is het eigenlijk pas tijd om met je mediumschap naar de buitenwereld te treden in de vorm van consulten waar je best iets voor mag vragen. Maar zelfs dan: Wordt niet te serieus. Heel veel informatie van mijn consulten zitten vaak in grapjes die ik maak. Ik maak dan een grapje en dan blijkt er zonder dat ik het wist hele sterke informatie van de overledenen door te zitten.

Spelen met mediumschap betekent niet mediumschap zonder ethiek uitvoeren. Het geeft veel verantwoordelijkheid om de informatie juist over te brengen en daar eerlijk in te zijn, ook als het een keer niet lukt want je bent ten slotte een mens. Heb altijd respect voor de ander en voor de overledene vanuit ethiek en speel met je werkwijze. Kinderen leren door spelen. Dus als jij ooit kind geweest bent, speel dan als je iets wilt leren.

Ik vind het leuk als je op dit bericht reageert je gaat er dan mee akkoord dat je bericht openbaar is en je naam ook. Websites worden niet geplaatst. Als je wilt dat een geplaatst bericht verwijdert wordt kan dat door een mail te sturen info@ericsspiritualschool.com Ik zal dan je bericht binnen realistische haalbare tijd voor mij verwijderen.