Spirituele boodschap van de tijger. Die ze een poepie laat ruiken

Spirituele boodschap van de tijger, die ze een poepie laat ruiken

Als we ons spirituele pad bewandelen doen we vaak dingen samen. Die behoefte hebben we ook vaak. Het is bijvoorbeeld vaak makkelijker om te mediteren in een groep dan dat je dit alleen thuis doet. De tijger leert ons dat je bepaalde ontwikkelingen beter alleen kunt doen.

Ontwikkelen en geluk

Als je spiritueel ontwikkelt dan wil je groei ervaren en je wilt ook het geluk in jezelf vinden. In elk geval zoveel mogelijk geluk. Als je alleen maar tevreden kunt zijn met anderen om je heen dan word je daar afhankelijk van. Als je echt wilt groeien dan heb je juist die tijd alleen nodig.

Je kunt je niet verstoppen voor jezelf

Als je alleen bent kun je je niet meer verstoppen voor je emoties. Je kunt ze misschien wel inhouden maar je kunt ze niet voor jezelf verstoppen. Op het moment dat je leert ze een plek te geven, leer je vaak meer accepteren. Als je meer leert accepteren, word je meer tevreden en ervaar je ook meer geluk.

Alleen zijn geeft groei

Je kunt ook niet alle spirituele groei in een groep doen. Soms is juist het alleen zijn in meditatie nodig om te groeien. Om het in een sportterm te zeggen: om meters te maken. Zodat je ook weer nog een stap verder kunt komen op het moment dat je weer met een groep bent om samen spirituele dingen te doen. Als je spiritueel wilt groeien raad ik meditatie zeker aan. Als je dat 2 keer per dag doet, wordt het al snel lastig dit met een hele groep te doen.

Wees tevreden

De tijger leert ons ook om trots te zijn op onze resultaten. Vaak zijn we hard bezig en vergeten we tevreden te zijn met wat we allemaal neer hebben gezet in de wereld. We gaan of door of we kijken alleen naar de dingen die we niet goed doen. Een tijger is al zelfverzekerd en trots voor, tijdens en na het proces. Dus geloof in jezelf. Jij hebt schitterende kwaliteiten en die mag je sierlijk aan de wereld laten zien.

Laat ze maar een poepie ruiken

De tijger poept om zijn territorium af te zetten en in de trancesessie gaf de tijger aan dat mensen hier van mogen leren. Hoe groter en succesvoller je wordt, hoe meer mensen kritisch worden. Kritiek en wat feedback zijn misschien niet erg. Maar als mensen jou zinloos de grond in trappen omdat ze jaloers zijn of je gewoon niet aardig vinden, besteed daar dan geen aandacht aan maar leg daar dan een figuurlijk poepie neer van: “Hier is een grens en aan die onzin ga ik geen aandacht besteden”.