Verstop je niet als een kind achter mama’s been maar laat je zien aan de buitenwereld

 

Verstop je niet als een kind achter mama’s been maar laat je zien aan de buitenwereld

Het veilige been

Je kent allemaal wel het beeld van een klein kind dat naar school gaat en alles is veilig zolang het kind maar bij papa of mama’s been staat. Sommigen onder ons beleven zo ook hun spiritualiteit. Ze gaan veel oefenen, volgen opleidingen en oefenen zelfs in groepjes en dat is allemaal goed en belangrijk. Maar als jij geleerd hebt voor kok, wil je het liefst toch ook ooit je eigen restaurant beginnen? Of in elk geval als kok de regie hebben over welk eten er op tafel komt te staan.

Doe de stap en blijf daar

Het is goed om op een gegeven moment de wereld in te stappen. In elk werk kun je je steeds weer verdiepen dus ook in mediumschap raad ik dat aan. Alleen is het wel goed om op een gegeven moment echt aan de slag te gaan en consulten te gaan geven voor mensen die je niet kent. En nog een stapje verder, hier ook zelfs iets voor te vragen. Je investeert tenslotte tijd en hebt ook geld in opleidingen geïnvesteerd dus daar mag je best iets voor terug krijgen. Als je een stap hebt gemaakt blijf dan daar. Doe niet weer een stap terug. Zo beginnen we vaak. “Ik ga aan de slag. Ooh toch wel spannend. Ik kruip weer veilig achter het been van mijn gids of andere spirituele begeleider.” Of je bent aan de slag en het gaat een paar keer goed. Eén keer gaat het niet goed en je kruipt gelijk weer terug naar waar het veilig was. En gaat een hele tijd weer alleen oefenen omdat je jezelf wijs maakt dat je het niet kan.

Ga steeds een stapje verder

Als je wel het lef hebt en je hebt de stap gemaakt blijf daar dan. Lukt het een keer niet, geen probleem. Dan laat je de klant gewoon niet betalen. Dat wordt je door bijna niemand kwalijk genomen. En ik zou me zeker niet druk maken om die ene persoon die jou dat wel kwalijk neemt. Ga aan de slag, blijf oefenen, blijf groeien en ga vooruit. Als je al naar de buitenwereld gegaan bent en dat gaat al een tijdje goed, kijk dan ook eens of je een grotere stap naar de buitenwereld kan maken. Daar zul je vast weer een keer achter het been van de spirituele moeder gaan staan. Toch weet je dat als je wilt slagen je ook dit been los mag laten. Of je dit been nou vast of los laat, de spirituele wereld waakt toch wel over je.