Wees dankbaar voor je leven

Wees dankbaar voor je leven

Wij mensen hebben soms de neiging om vooral te kijken naar wat niet goed gaat in ons leven. Dat is ook goed om te weten want anders kun je het niet veranderen. Soms is het leven ook gewoon heel moeilijk. Toch hebben we het eigenlijk heel goed. Als we naar de tijd van de mensen kijken die de oorlog hebben mee gemaakt of daarvoor hebben geleefd, zien we dat het leven toch wel anders was dan nu. Toen waren de mensen voornamelijk bezig met een dak boven hun hoofd en eten voor de kinderen. Veel van deze mensen, waarvan de meeste nu overleden zijn, gingen niet eens naar school en de werkdagen waren lang.

Vrijheid

Als je in Nederland leeft dan heb je vrijheid. Natuurlijk kan die vrijheid ook beter maar toch mag hier veel. Je mag homoseksueel zijn, er is vrijheid van religie, je mag een politieke mening hebben en je mag hier nog heel veel meer. Er is vrije tijd. Je kunt de tijd die je vrij bent zelf indelen in wat je doet en dat is wel een groot goed recht. Vergeet daarom nooit hoe mooi je het hebt. Of zou je liever willen ruilen voor zes dagen in de week naar de fabriek van 7:00 tot 22:00? Waar je zelfs als kind al moet gaan werken.

Dankbaarheid

Wees daarom dankbaar. Als jij leert om meer dankbaar te zijn kan dat meer geluk in je leven scheppen. Omdat je daardoor kunt zien dat het leven steeds ziet dat er veel moois in het leven is. Wees dankbaar voor alles, ook voor de kleine dingen zoals een stuk fruit bijvoorbeeld. De overledenen zijn ook altijd dankbaar als wij contact met ze maken. Wees ook dankbaar voor hen want dat maakt je veel bewuster dat ze er zijn. Ze kunnen en willen jou een mooie en fantastische begeleiding geven voor jouw leven.