Wees vol energie en niet te serieus

Wees vol energie en niet te serieus

Op de tranceavond die ik wekelijks houd, wordt gezongen en muziek gemaakt. Nu dacht ik altijd dat het heel belangrijk was om stil te zitten, maar toch kregen we deze keer een andere boodschap. Dit komt omdat ik met trance wat ik geleerd heb heel serieus neem. Het was ook wel fijn om te zien dat het nu ook wat luchtiger kon.

Dansen om ons heen

Toen ik begon te spreken vertelde een indiaan dat tijdens het zingen, zij in een cirkel om ons heen dansen. Ze vertelde ook dat het goed is als de mensen die muziek maken, een beetje met hun benen bewegen op de maat van de muziek. Ik voelde deze woorden al een beetje aankomen voordat ik sprak. Ik dacht toen: ”Kan dat wel? Dat hoort toch niet bij een trancecirkel?” Juist toen ging één van de indianen ook steeds een stap de cirkel in maken.

Volg wat er nodig is

De boodschap hierin was duidelijk. Neem niet alles te letterlijk en te serieus en probeer je eigen gevoel te volgen. Het is ook mooi om te merken dat de spirituele wereld met ons meedenkt. Om zo’n cirkel verder te laten ontwikkelen. Niet alleen kijken naar hoe hoort het. Meer leren kijken naar wat is er nodig voor onze groep?

Het vuurlied

Een van de mensen uit de trancecirkel heeft ook een eigen lied geschreven. Ik zag de indianen niet om de groep dansen, maar om vuur. Wij zijn dat vuur werd verteld. En hoe mooi is het dan wel niet dat de gene die een lied heeft geschreven, een lied over vuur heeft gemaakt? We zijn dan ook dankbaar voor dit mooie nummer en de inspiratie die zij gekregen heeft.

Medium klankschaal avond

Op 31 mei is er een mediumavond waarin iemand ook een klankschaal concert komt houden. Kom je ook. Het is Uden van 20:00 tot rond 22:00. De kosten bedragen 15 euro per persoon. Je kunt je opgeven via https://ericsspiritualschool.com/contact/