Wil je spirituele ontwikkelen geef het tijd en ontspanning

Wil je spiritueel ontwikkelen geef het tijd en ontspanning

Op het moment dat we spiritueel gaan ontwikkelen en zeker in mediumschap, dan kan het ons vaak niet snel genoeg gaan. Hierdoor raken we gefrustreerd en onzeker. Als ik zelf les geef dan willen mensen vaak alles kunnen wat ze denken dat ik beheers. En dat is vaak nog een paar stappen verder dan ik zelf ben. Gelukkig zie ik dit de laatste jaren steeds minder maar ik zie wel nog vaak dat mensen zichzelf voorbij lopen. Als je leert ontspannen en je training wat meer tijd geeft, gebeuren er misschien wel veel mooiere dingen dan als je jezelf voorbij loopt.

Stop jezelf met anderen te vergelijken.

Als je mediumschap ontwikkelt ga je je vaak met anderen vergelijken. Als je net begint en je vergelijkt je met mij dan vergelijk je je met iemand die al spirits voelde als baby en daarnaast ook met iemand die vanaf 2002 al heel bewust met spiritualiteit omgaat. En zich vanaf rond 2008 steeds meer in mediumschap verdiept heeft. Het is niet dat ik beter ben dan jij, maar ik geef dit voorbeeld waarom je beter niet kunt vergelijken. Als je net begint en je wilt dezelfde consulten geven die ik als voorbeeld geef, kun je het heel zwaar krijgen. Daarnaast weet je ook niet van het plan van de spirituele wereld. Iemand die gelijk met jou begint aan mediumschap en heel onzeker is of veel twijfelt doet misschien wel een paar perfecte consulten. Is die persoon verder dan jij? Dat kan, maar het kan ook dat jij deze perfecte consulten niet nodig hebt en deze vrouw wel. Andersom kan vergelijken ook een nadeel zijn. Als je het gevoel hebt verder te zijn dan iemand anders ga je als mens misschien wel iets doen wat je juist niet wilt. Op anderen neerkijken van: “die kan er niks van” en “die is perfect”. Dat wordt een eindeloze strijd in je hoofd want volgens het ego is er altijd wel iemand beter en iemand slechter dan jij. Maar de spirituele wereld doet niet aan goed en slecht. Alles is gelijk en iedereen heeft zo zijn eigen pad. Vergelijken geeft geen ontspanning.

Soms wil je te veel tegelijk

Als je iets echt wilt leren, kijk dan ook of je daar ruimte voor kunt maken. Iedereen kan mediumschap leren. Toch is mediumschap niet iets wat je er zo maar even bij doet. Als je het echt wilt ontwikkelen zul je er tijd voor mogen maken. Tijd voor kennis opdoen, tijd voor meditatie en tijd voor ervaring. Tijd om fouten te maken en ook te leren dat je bij fouten ontspannen mag blijven en niet in spanning hoeft te schieten. Wil je dit echt leren maak dan minimaal 1 keer per week tijd om kennis op te doen, minimaal 1 keer per week tijd om te mediteren en minimaal 1 keer per week tijd om ervaring op te doen.